NaJa Forest bio Ganoderma (darabolt Reishi, 20g)

3 990Ft (ÁFA-val)

Kategória: Címke:

Leírás

Kiszerelés:

20 gramm

Összetétel:

100 %-ban magyar bio szárított, darabolt Reishi (Ganoderma lucidum)

Alkalmazás:

A hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, a ,,lélekerő-gomba,, kulcs a jó egészséghez! Az eddig elvégzett nagy számú in vitro és in vivo tudományos és klinikai vizsgálat eredményeként joggal állítható, hogy a Ganoderma lucidum egészségmegőrzést segítő ,, ősi gyógyító növény,, mely segíthet a mindenkor emberének a fokozott kihívások ellenére is megőrizni, és javítani egészségi állapotát. A ganoderma az egészségtudatos táplálkozás és életmód természetes támogatója. A ganoderma az egészségtudatos táplálkozás és életmód természetes támogatója. A Ganoderma a testen dolgozik, nem a betegségen. Harmonizál és fenntartja a test egyensúlyát, segít megőrizni és javítani a testi és szellemi egészségi állapotot. Hozzájárul a jó közérzet eléréséhez. A Reishi darabolt formában sokkal hatékonyabb, mint az őrölt, ugyanis az őrölés során magas hőmérséklet keletkezik, amely tönkre teszi a Reishi fő értékét adó hatóanyagokat, melyek a következőek: foszfolipidek, triterpének, ganomycin, genoderiol F, ganodermatriol, ganodermasav, ganoderan A, B Hagyományosan a Reishit teaként vagy tinktúraként fogyasztják:

Teához:

  • A tasakból 1-2 db  Reishi szeletet egy liter hidegvízbe tesszük, majd nagy lángon elkezdjük forralni, legalább 20 percig forraljuk, majd alacsony lángon még 20 percig hagyjuk főzni. A végén az elpárolgott vizet pótoljuk. Az enyhén kesernyés íz elnyomása érdekében egyéb gyógynövényeket is tehetünk mellé pl.: édesgyökér
  • Várjuk meg míg lehűl, ezt követően leszűrjük!
  • Az így kapott reishi oldatot kétféleképpen is fogyaszthatjuk. Az egyik lehetőség hogy mézzel ízesítjük  és teaként langyosan fogyasztjuk.  A másik lehetőség, hogy a kávéfőző víztartályába töltjük és a szokásos módon kávét főzünk. Természetesen felhasználható mind a hagyományos, mind pedig a kapszulás kávégépek esetében, előnye hogy a Reishi aromája rendkívüli módon kihozza a kávé ízét.
  • A teát egy pár órán belül fogyasszuk el.

Tinktúrához:

  • Egy egész tasak (10 g) Reishit egy fél literes befőttes üvegbe helyezünk.
  • Öntsünk rá 2-3 csészével a kedvenc házi pálinkánkból, de akár tölthetünk rá whiskyt vagy vodkát. Majd az üveget félre tesszük.
  • Hagyjuk állni kéthétig, időközben rázogassuk.
  • Az így kapott tinktúrát szűrjük le.  Az alkoholos oldatot tegyük félre!
  • A szűrést követően a Reishit egy liter vízben felforraljuk. Az elpárolgott vizet a végén pótoljuk. Várjuk meg míg az oldat kihűl.
  • Szűrjük le a vizet. Az így kapott Reishi ,,vizes,, oldatot hagyjuk kihűlni. (A szűrőben maradt Reishire már nem lesz szükség, de Ne dobjuk ki, mert akár virágföldhöz is adhatjuk komposztnak.)
  • Amikor a Reishi víz már hideg, lassan adagoljuk a korábban már félre tett alkoholos oldatra.
Tipp: A poliszacharidok az alkoholban nem oldódnak, kicsapódnak, ezért úgy adagoljuk a Reishi ,,vizes,, oldatot, hogy a végoldat  teljes alkoholtartalma magasabb legyen, mint 40%. Ha mégis kicsapódnának a poliszacharidok, akkor a tinktúrát fogyasztás előtt rázzuk fel.

Ajánlott adagolás:

Az így kapott tinktúrából minden nap fogyasszunk egy teáskanállal!

Bővebben:

Nagyon fontos, hogy lehetőleg csak BIO körülmények között termesztett ganodermát fogyasszunk, melyben káros anyagok (pl. ólom, kadmium) nem fordulnak elő. A szabadon termő gombák a környezetükből mindent magukba szívnak, így nem lehet garantálni az összetételüket, épp úgy nem, mint a Kínából importált gombák esetében sem. A hazai gyógygomba termesztők közül Németh Iván bio gazda, bio ganoderma gombája kiemelkedik, hiszen kiváló minőségű, a Hungária Öko Garancia által folyamatosan minősített gyógygombát tudunk javasolni a fogyasztók számára, ráadásul mindezt nagyon kedvező áron!

További információk

Tömeg 0.340 kg
Kiszerelés

Erre ad megoldást

Ezt a gombát tartalmazza

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.