OD Oleum Ducens étkezési olajkeverék

2 530 Ft (ÁFA-val)

További információk

Kiszerelés

Gyártó

RID

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print

Az első diglicerid olajjal készült termékünk.

Csíráztatott magas olajsavas napraforgó olaj és csíráztatott lenmagolaj alapú olaj „Cuvée”, amely 40%-ban a szervezetben gyorsan lebomló, csupán energiát biztosító glicerideket tartalmaz. Kiegyensúlyozott omega-6:omega-3 tartalommal.

DAG tartamú olajok természetes előfordulása.

A természetben előforduló növényi olajok és zsírok trigliceridet tartalmaznak (TAG) fő alkotóelemként. Kis mennyiségben di-gliceridek (DAG) és mono-gliceridek (MAG) is előfordulnak. Zsírok és olajok az emberi táplálkozás alapvető fontosságú összetevői, mivel ez fontos része az energiaellátásnak, valamint fontos esszenciális zsírsavakat és zsírban oldódó vitaminokat tartalmaznak. A zsír egy fontos tápanyag, amely a legtöményebb kalória tartalmat (9 kcal/g) biztosítja a szervezet számára. Az étkezési zsírok és olajok fel nem használt zsírsavai és kalóriái azonban elhízáshoz vezethetnek, továbbá a telített és telítettlen zsírsavak kiegyensúlyozatlan fogyasztása szintén krónikus betegségeket okozhatnak. Ezen aggodalmak kiküszöbölésére számos megközelítés felmerült és alkalmazásra került, mint pl. a növénynemesítés során speciális tulajdonságú olajos magvak szelektálása, az olajok frakcionálása, vagy az olajok keverése és különböző olajok át-észterezése, annak érdekében, hogy az olajok jobb összetételűek és egészségesebbek legyenek. Újabban az egészségtudatos táplálkozás részeként az un. DAG-ban (di-glicerinekben) gazdag olajok is előtérbe kerültek a fentebb említett problémák megoldására.

DAG tartalmú olajok hatása a szervezet anyagcseréjére.

A DAG a trigliceridekből (TAG) jön létre az állatokban és növényi magvakban meglevő enzimek, lipázok segítségével az olajok(zsírok) hidrolízisének eredményeképpen. A legfrissebb tanulmányok azt mutatják, hogy a DAG-gazdag olajok csökkentik a vérplazma triglicerid szintjét, csökkentik a testsúlyt és derékbőséget, a hasi és a bőr alatti zsír mennyiségét, ami számos más egészségügyi előnyökkel is jár.
Legtöbb, a DAG-ban gazdag olajokkal elvégzett munka középpontjában a kövérség, az elhízás és az energiafelhasználás állt. A DAG-gazdag olajok kedvezően befolyásolják metabolikus szindrómát A DAG-gazdag olajok anyagcseréje eltér a TAG-tartalmú olajokétól. abban, hogy az 1,3-DAG (a DAG-gazdag olaj elsődleges összetevője) nem, vagy csak nagyon lassan képes chylomicron-ná (egy komplex molekula, ami a vékonybélben szintetizálódik és az artériás véráramba juttatja a triglicerideket) alakulni és így az közvetlenül a vénás gyűjtőérrendszerbe kerül. A májba jutva elsősorban β-oxidáció révén energiatermelésre használja a szervezetünk. Ez a gyors zsír oxidáció jelentősen befolyásolja a jóllakottság érzésünket. Csökkenti az éhségérzetet. A DAG-olajat tartalmazó élelmiszerekről kimutatták, hogy elősegítik a súlycsökkenést és testzsír mérséklését. Ezért a DAG-tartalmú olaj hasznos kiegészítő lehet a fogyókúrás étrendi terápiákban az elhízás kezelésében. Így a DAG-gazdag olajok a táplálékokba illesztése segítséget nyújt a súlygyarapodás, az elhízás és a zsírlerakódás megelőzésében.

Fontos! – A törvény megkívánja, valamint kötelez is minket arra, hogy kiemelten felhívjuk figyelmét: “az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére”. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz, betegség esetén! Webáruházunk nem gyógyítással, hanem gyógyhatású élelmiszerek forgalmazásával foglalkozik, ezért amennyiben a táplálékkiegészítőket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy kérjük, hogy minden esetben kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, valamint figyelmesen olvassa el a mellékelt tájékoztatót, és mindenkor tartsa be a tájékoztatóban, vagy a termék leírásban ajánlott napi adagolást. Kérjük azt is vegye figyelembe, hogy az étrend kiegészítő élelmiszerek nem helyettesítik a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! 

Hol kaphatóak a Naja Forest bio gomba készítmények?

0