Green_TurbóGreen_Turbó

Green Turbó italpor (150g)

2 057 Ft (ÁFA-val)

Kiszerelés

Leírás

Green Turbó italpor – “Zöldellő, zöld erő”

Leírás

Brokkoli: a zöldségfélék közül nagyon értékes növény. Könnyen emészthető, ezért az érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják. 100 g-ban a brokkoli 138 kJ energiát hordoz. A növény nagymértékben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, valamint emészthető rostokat. A vitaminok közül a brokkoli különösen gazdag C-vitaminban és karotinban, de megtalálható még a B1-, B2-vitamin, a folsav (B9), a niacin (B3), a pantoténsav (B5) és a tokoferol, más néven az E-vitamin is. A brokkoli ásványi anyagai közül igen jelentős a kálium, a kálcium, a magnézium, a nátrium, a vas, a cink és a foszfor. A jelentős ásványi anyag és a változatos vitamin tartalma mellett a brokkoli gazdag még növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban is.

Spenót: kitűnő forrása a következő anyagoknak: K-vitamin, A-vitamin-, mangán-, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium-, kálium-, és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin. Ezen kívül ismert forrása az omega-3 zsírsavaknak, niacinnak, és szelénnek. A spenót leveleiben továbbá triterpén-szaponinok, oxálsav, nitrátok találhatók. A levél szárazanyag-tartalmának 30%-a fehérje. Az ásványi sók közül kiemelkedik magnézium-, a kálium- és a kalciumtartalma, viszont foszforból az átlagosnál kevesebbet tartalmaz.

Búzafű: jelentős vitaminokat (C-, E-, F-, K- és B-­vitaminok), ásványi anya­gokat, nyomelemeket, aminosavakat és enzimeket tar­talmaz. A porított búzafű grammja többek között 2,4 mg C-vitamint, 1,6 µg B12-vitamint, 10,6 µg folsavat, közel 300 µg béta-karotint, 30 mg káliumot, 200 µg vasat, 18,2 µg  cinket, 0,1 µg szelént, 300 µg luteint tartalmaz. Legjellemzőbb hatóanyaga a klorofill, mely a növényi anyagcsere legfontosabb jellemzője.

C-vitamin: hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.

Csipkebogyó hús: a csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is.

Hibiszkusz virág: sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat,( pl. alma-, citrom-, aszkorbin- és gyümölcssavat) poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt). A hibiszkuszban elsősorban a flavonoid quercitin található meg. A hibiszkuszvirág kellemesen savanykás ízű.

Összetétel: brokkoli, spenót, búzafű, C-vitamin, csipkebogyó hús, hibiszkusz virág

Nettó tömeg: 150g

Felhasználási javaslat: 30 gramm porkeverék (3 evőkanál), 4 dl gyümölcslében vagy vízben egyenletesen feloldva. (2 liter ital elkészítéséhez elegendő)

Javasolt almalével fogyasztani!

Átlagis tápérték tartalom: 100ml
Energia 159,22452 kcal
Zsír 1,55848 g
-melybő telített zsírsavak 0,00124 g
Szénhidrát 26,764 g
-melyből cukrok 1,74 g
Fehérje 8,33292 g
0,02785 g

Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!

További információk

Kiszerelés