A folyékony gombakivonatok édes íze a gyógyszerészeti tisztaságú glicerinnek köszönhető, mely a vivőanyag. A glicerint a cukorbetegek is fogyaszthatják, ugyanis nincs vércukorszint emelő hatása, a diabetológusok szerint is a cukorbetegek egyetlen elfogadott édesítőszere.
Sem a vércukor szintet, sem az anyagcserét nem befolyásolja a glicerin.
- Élelmiszerekben a víztartalom megőrzésére, oldószerként, édesítőszerként alkalmazzák.
- cukor helyettesítése esetén kalóriatartalma lényegesen kevesebb, mint a cukoré, bár édessége csak a cukor 60%-a.
- Mindazonáltal nem emeli a vércukorszintet, és nem tápanyaga a fogszuvasodást okozó baktériumoknak.
A glicerint többféle okból kifolyólag alkalmazzuk a termékben. Gyógyszerészeti tisztaságú, magyarországi napraforgóból előállított GMO mentes glicerint használunk, amely konzerváló (tartósítószer) és homogenizáló anyag. A liposzómás technológiához hasonlóan biztosítja a hatóanyagok eljutását a sejtekhez.
Élettani hatása, hogy segíti a hatóanyagok felszívódását a száj nyálkahártyáján keresztül, mivel minden élő sejtben megtalálható. A glicerin az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. Nincs legfelső beviteli határértéke.
A glicerin segíti a hatóanyagok szinte 100%-os felszívódását, amit a kapszulákkal NEM lehet elérni, a gyártó ezt alá is támasztotta a Semmelweis Egyetemmel végzett kutatásban is, amely szintén igazolta a jótékony hatását mind a glicerinnek, mind pedig a gomba hatóanyagoknak! A hatóanyagok a szájnyálkahártyán és a vékonybélből közvetlenül felszívódnak, így szinte azonnal eljutnak a sejtekhez.
Be lehet venni önmagában, vagy hígítva is a gomba kivonatokat. Az ízét és állagát a mézhez tudnánk hasonlítani, ugyanakkor egyetlen folyékony kivonatunk sem tartalmaz mézet. Kellemes, édeskés ízű (a glicerinnek és a poliszacharidoknak köszönhetően), és nem érződik ki belőle a gomba íz. Aki nem szereti az édes ízét, teában, kávéban vagy egyéb folyadékban is fogyaszthatja. A glicerin megvédi a hatóanyagokat hőhatástól, így nem okoz hatásvesztést az ital forrósága.
Amennyiben önmagában veszi be, érdemes egy pár másodpercig a szájban a nyelv mellett oldalt tartani, ugyanis így a hatóanyagok már a száj nyálkahártyáján keresztül felszívódnak, ezzel biztosítva minél több hatóanyag felhasználását.