Barion Pixel

Miért ÉDES ízűek a BIO folyékony gomba kivonatok? Tartalmaznak-e cukrot?

A folyékony gombakivonatok édes íze a gyógyszerészeti tisztaságú glicerinnek köszönhető, mely a vivőanyag. A glicerint a cukorbetegek is fogyaszthatják, ugyanis nincs vércukorszint emelő hatása, a diabetológusok szerint is a cukorbetegek egyetlen elfogadott édesítőszere.

Sem a vércukor szintet, sem az anyagcserét nem befolyásolja a glicerin.

 • Élelmiszerekben a víztartalom megőrzésére, oldószerként, édesítőszerként alkalmazzák.
 • cukor helyettesítése esetén kalóriatartalma lényegesen kevesebb, mint a cukoré, bár édessége csak a cukor 60%-a.
 • Mindazonáltal nem emeli a vércukorszintet, és nem tápanyaga a fogszuvasodást okozó baktériumoknak.


A glicerint többféle okból kifolyólag alkalmazzuk a termékben. Gyógyszerészeti tisztaságú, magyarországi napraforgóból előállított GMO mentes glicerint használunk, amely konzerváló (tartósítószer) és homogenizáló anyag. A liposzómás technológiához hasonlóan biztosítja a hatóanyagok eljutását a sejtekhez.

Élettani hatása, hogy segíti a hatóanyagok felszívódását a száj nyálkahártyáján keresztül, mivel minden élő sejtben megtalálható. A glicerin az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. Nincs legfelső beviteli határértéke. 

A glicerin segíti a hatóanyagok szinte 100%-os felszívódását, amit a kapszulákkal NEM lehet elérni, a gyártó ezt alá is támasztotta a Semmelweis Egyetemmel végzett kutatásban is, amely szintén igazolta a jótékony hatását mind a glicerinnek, mind pedig a gomba hatóanyagoknak! A hatóanyagok a szájnyálkahártyán és a vékonybélből közvetlenül felszívódnak, így szinte azonnal eljutnak a sejtekhez.

Be lehet venni önmagában, vagy hígítva is a gomba kivonatokat. Az ízét és állagát a mézhez tudnánk hasonlítani, ugyanakkor egyetlen folyékony kivonatunk sem tartalmaz mézet. Kellemes, édeskés ízű (a glicerinnek és a poliszacharidoknak köszönhetően), és nem érződik ki belőle a gomba íz. Aki nem szereti az édes ízét, teában, kávéban vagy egyéb folyadékban is fogyaszthatja. A glicerin megvédi a hatóanyagokat hőhatástól, így nem okoz hatásvesztést az ital forrósága.

Amennyiben önmagában veszi be, érdemes egy pár másodpercig a szájban a nyelv mellett oldalt tartani, ugyanis így a hatóanyagok már a száj nyálkahártyáján keresztül felszívódnak, ezzel biztosítva minél több hatóanyag felhasználását.

További cikkeink

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

   vagy

   Elfelejtette jelszavát?

   Jelszóemlékeztető

   Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

   For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.