Barion Pixel

Kérdése van? Kérdezze szakértőinket

Tudományos kutató, a Naja Forest Kft. ügyvezetője

Nikolett tudományos kutató is, aki aktívan részt vesz a termékek fejlesztésében. Szenvedélyes érdeklődése a gyógygombák pozitív élettani hatása iránt abból fakad, h…

Integratív onkológiai szaktanácsadó

1997-ben szerzett orvosi diplomát, 2003-ig belgyógyászként dolgozott, majd 2003-2004 folyamán több országos onkológiai intézetben megfordult…

Állatorvos, természetgyógyász

1984-ben Budapesten végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. Természetgyógyász végzettségem Manchesterben 2012-ben szereztem Naturopath Nutritionist diplomát a CNM-en. (College of Naturopath Medicine)

Kozmetikus mester, Zsidró Szalon

Azért választottam hivatásomul a kozmetika világát, mert a szépség vonzásán túl számomra ez a szakma jelenti az alkotás örömének kiteljesedését, nőiességem megélését.

Eddigi főbb kérdések és válaszok

Igen sok kérdés érkezik gyógygomba kivonatainkkal kapcsolatban. Kattintson a lenyíló dobozokra a részletek megtekintéséhez.

A folyékony gombakivonatokat (fajtától függetlenül) kúraszerűen javasolt alkalmazni, ami azt jelenti, hogy legalább 3 hónapig folyamatosan minden nap reggel, étkezés előtt fél órával kell elfogyasztani a javasolt napi adagot, ami 5 ml.

A hatóanyagok 72 óra múlva teljesen kiürülnek a szervezetből, ezért nem érdemes kihagyni a napi adagot.

Krónikus betegségek (magas vérnyomás, cukorbetegség, daganatos megbetegedés, autoimmunbetegség, stb.) esetén nincs meghatározott időtartam az alkalmazási idő tekintetében. Ez azt jelenti, hogy nem kell és nem is szükséges abbahagyni a készítmény alkalmazását. Tekintettel arra, hogy bio készítményről van szó, semmiféle káros hatással nem lehet a szervezet számára.

A kapszulákkal ellentétben nem tartalmazzák a kitinvázat, így hosszú ideig tartó alkalmazás során sem okoznak emésztési problémákat.

Az ajánlott napi adagot (5 ml) érdemes közvetlenül a szájba helyezni, nem kell folyadékban feloldani, kivétel, ha esetleg az íze zavaró. Ebben az esetben gyümölcslébe, vagy langyos teába, kávéba is bele lehet keverni.

Ha közvetlenül a szájba helyezzük, akkor a hatóanyagok már a szájnyálkahártyáján keresztül felszívódnak, és sokkal gyorsabban hatnak.

Kedves K.P.!

A folyékony gomba kivonatokat, a gombára allergiás egyének is szedhetik, ugyanis a kitinvázat nem tartalmazzák, csak a gombák hatóanyagait.

Fokozatosan adagolja a készítményt. Ez azt jelenti, hogy első héten, reggel éhgyomorra (étkezés előtt fél órával) 2,5 ml, majd a második héttől 5 ml.

Üdvözlettel: Szabó Nikolett

A szervezetünk működése szempontjából a legfontosabb dolog az immunrendszerünk megfelelő állapota.  

Az immunrendszer jó erőnléte egészségünkre nézve elengedhetetlen követelmény. Aktív immunrendszer nélkül védősejtjeink, a  fehérvérsejtek álomba merülten sodródnak szöveteinkben. 
Védekezőképességünk állapota, vagyis az, hogy mennyire aktív az immunrendszerünk, az ételeinkben található tápanyagok minőségétől és mennyiségétől függ, de úgyszintén a szervezetünkben található szennyezőanyagok mennyisége is befolyásolja. A gyenge immunrendszerű egyének sokkal hajlamosabbak a betegségekre, beleértve a rákot is, mert testük nem tud tartósan védekezni. Az immunrendszerünk ereje külső tényezőktől függ, mint pl. a táplálkozás, és a környezetszennyezés.

Elsősorban az immunrendszerünk működéséhez szükséges anyagokat kell biztosítani. 

A mesterséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal nem tudjuk ezt megfelelően biztosítani, ugyanis a vitaminok önmagukban NEM elegendőek.

A szintetikus vitaminok csökkentik más tápanyagok felszívódását. A forgalomban lévő vitaminok többsége mesterséges. A szintetikus vitamin sohasem képes betölteni azt a szerepet, amelyet egy természetes. Ugyanis a vitamin működéséhez nem csupán a vitamin molekulára van szükség, hanem enzimekre, kofaktorokra (ballaszt anyagokra), ásványi anyagokra.  Egyetlen vitamin sem fordul elő a természetben önmagában. A patikákban leggyakoribb összetevő az aszkorbinsav.  Ez nem egyenlő a természetben előforduló C-vitaminnal. Ugyanis egy gyümölcs elfogyasztásakor nemcsak az aszkorbinsavat juttatjuk be, hanem minden mást is. (bioflavonoidok, K-faktor, réz). A vitaminok működéséhez ásványi anyagokra is szükség van.

Ennek ismeretében egyértelmű, hogy a szervezet egy szintetikus C-vitamin fogyasztásakor a hasznosulás érdekében a többi komponenst a testszövetekből vonja ki. 

A folyékony gombakivonatok gyártása során mi arra törekszünk, hogy MINDENT kivonjunk a gombatestből, ahogy a természet összerakta, mi olyan formában biztosítjuk Vevőink számára.  

A gomba hatóanyagok az immunrendszer működését támogatják és védik az egészséges szöveteket, sejteket.

,,A Naja Forest fő irányelve, hogy egy növény akkor tudja a gyógyító hatását kifejteni, ha kihasználjuk a növények aktív anyagiban rejlő szinergiát, és meg kell őrizni az összetevők egyensúlyát. Tehát nem elég csak az egyik vagy csak a másik hatóanyagot kivonni!

A tudósok, legújabb kutatási eredménye is alátámasztja a gombák esetében a szinergia fontosságát. A gombakivonatok egy adott kombinációjának szinergikus hatása fokozhatja az immunsejtválaszokat, és végül elősegítheti az immunrendszer fellendülését- Ez azt jelenti, hogy tehát azt, hogy ha többféle gomba fajt kombinálunk, akkor egy sokkal erősebb immunválaszt válthatunk ki. 

https://www.nutraingredients.com/Article/2019/11/21/Mushroom-extract-blend-creates-immune-cell-boost-say-scientists  

Ez különösen előnyös a Naja forest N4-es készítmény esetében, melyben a Reishi (Ganoderma lucidum), a Maitake (Grifola frondosa), és Shiitake (Lentinula edodes) gombák hatóanyaginak szinergizáló hatása érvényesül,,

A gyógygombák vitamintartalma:

A Mandula gomba a D-vitamin végtelen forrása

 A napi adagban (5 ml) 10.000 NE ergoszterol található. Ez a D2 vitamin, amelynek egy része alakul át a szervezetben D3 vitaminná. Ez 1600 NE

A megfelelő  kalcitriol képződéséhez a D2 és D3 vitaminra egyaránt szükség van.

A kalcitriol nevű hormon szabályozza a Kálcium beépülését a csontokba.

A D2 vitamin ugyanolyan mértékben emeli a vér D vitamin szintjét, mint a D3 vitamin. 

A gombák fontos B-vitamin források

A gombák a B-vitaminokat komplex formában tartalmazzák. A B-vitaminok esetében különösen fontos, hogy mind a 22 db B-vitamint egyszerre vigyük be, nem elég csak az egyiket vagy csak a másikat.

A vegetáriánusoknak tisztában kell lenniük azzal is, hogy a gombák az egyik legjobb, nem állati eredetű niacin források: 100 g friss gomba a felnőttek napi vitamin szükségletének több mint egynegyedét teszi ki.

A gombák egyedülállóak abban az értelemben, hogy B12-vitamint tartalmaznak, amit a zöldségek egyáltalán nem képesek előállítani. Mivel a B12 főleg állati eredetű, a hiány általában a vegetáriánus étrendhez kapcsolódik. Úgy találták, hogy a gomba 0,32-0,65 mg / B12-es grammot tartalmaz, így már 3 g friss gomba is biztosítja a B12  vitamin napi ajánlott mennyiségét. 

A legfontosabb azonban a hatóanyag tartalmuk! Nagyon magas poliszacharid tartalommal rendelkeznek, ez egyébként gombafajtánként eltérő lehet, a poliszacharidok felelősek az immunrendszer normális működéséért, egyfajta üzemanyagként szolgálnak az immunrendszer számára.

A gomba számos kedvező élettani hatással rendelkezik:

 • Kiváló fehérjeforrás: a gombákat fehérjetartalmuk miatt húspótlóként is fogyaszthatjuk, kiválóan kiegészítik a növényi eredetű táplálékainkat.

 • Gazdag vitamin és ásványi anyag forrás: a gombák értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot és vitaminokat, főleg D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint tartalmaznak.

 • Segíthet a testsúlycsökkentés során: a gomba alacsony kalóriatartalmú, zsír és glükóztartalma is elhanyagolható (100 g csupán 20-40 kcal tartalmaz), emellett azonban magas a telítő értéke, így segíthet, hogy alacsony energia-bevitel mellett mégis jóllakottnak érezhessük magunkat.

 • Kiváló ízesítő hatású: a gombák többféle íz- és zamatanyagot, étvágygerjesztő hatású glutaminsavakat tartalmaznak, így számos étel elkészítéséhez felhasználhatóak.

 • Sokféleképpen elkészíthető: felhasználhatjuk levesnek, salátának, főételként grillezve, pörköltnek, rántva vagy akár mártáshoz, pizzához, húsok ízesítéséhez is.

Immunerősítés céljából elsősorban a Naja Forest  N4-se készítményt javasolom!

Az ismert gyógygomba fajok közül a Shiitake gomba (Lentinula edodes) hatóanyagai támogatják a leginkább az emésztőrendszer (gyomor és bélrendszer) működését, és pozitív hatást gyakorolnak az emésztőenzimek, többek között az epe kiválasztására is. A szakirodalmak kifejezetten javasolják a reflux tüneteinek enyhítésében. A Shiitake gomba egyfajta szuperélelmiszer, amelynek kivételes egészségvédő hatásai közül kiemelkedik páratlan immunerősítő tulajdonsága. A shiitake gomba rendszeres fogyasztásával többek között csökkenthetjük a szívbetegségek, a rák és a légúti betegségek kockázatát. Szuperélelmiszernek azokat az ételeket és italokat nevezzük, amelyek kiugróan nagy mennyiségben és változatosságban tartalmazzák az emberi szervezet számára létfontosságú tápanyagok jelentős részét, méghozzá könnyen hasznosítható formában. Teljesíti ezeket a feltételeket a shiitake gomba, hiszen bővelkedik jótékony összetevőkben. Nagyszerű forrása a B5-vitaminnak, a réznek és a szelénnek, ezekből a napi szükséglet 30, 20, illetve 15 százalékát tartalmazza mindössze fél pohárnyi shiitake gomba. Nagyobb mennyiségben található meg benne a B2-, B3-, B6- és B9-vitamin, cink, magnézium, kolin és D-vitamin, ahogyan diétás rostokban és esszenciális aminosavakban – ezeket a szervezet nem képes előállítani – is gazdag. Legfontosabb hatóanyaga a lentinán, amely immunmoduláns hatása mellett egyike a legerősebb természetes antioxidánsoknak.A Naja Forest Shiitake magas lentinán tartalmú folyékony kivonat, mely nem csak a poliszacharidokat tartalmazza, hanem a gomba valamennyi hatóanyagait, melyek így szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat. A napi adag 35 kapszulának megfelelő hatóanyag tartalommal van ellátva. Ennek köszönhetően gyorsan kifejti hatékonyságát a készítmény.Természetesen szükséges odafigyelni az étrendre is. Kerülni kell a zsíros és fűszeres ételek fogyasztását,. Naponta többször kell enni keveset és oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre is.

Az időjárás nagy hatással van szervezetünkre, testünk működésére, így annak változásai sok problémát okozhatnak. Ennek oka, hogy a test próbál alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, és ehhez hangolja a hormon- és immunrendszert valamint a vérnyomást is. Vannak akiknek ez könnyebben megy és vannak, akik nehezebben viselik, kutatások szerint főleg egészségi és mentális állapotuk függvényében. Ennek az alkalmazkodó képességnek az elősegítésében jelenthetnek megoldást a gyógygombák!
A gombafajok között léteznek olyan gomba kombinációk, melyek kifejezetten támogatják a szív- és érrendszert és segítik szabályozni a vérnyomást.
Emellett az idegrendszer működésére is jótékony hatást gyakorolnak. Azonban ez nem egy gombának tudható be, hanem különböző gombafajok hatóanyagainak szinergiáján alapul, ez azt jelenti, hogy ezek a hatóanyagok egymás hatását felerősítve fejtik ki hatásukat.A Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis), Reishi (Ganoderma lucidum) és a Shiitake (Lentinula edodes) gombák széles skálán alkalmazhatóak az egészség megóvása érdekében. Jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, a koleszterinre és a vércukorszintre. Hatóanyagai gátolják a koleszterin szintézisét, ezáltal a koleszterinszintet csökkentik, és kedvezően hatnak a szívre, gátolva a koleszterin verőérben való lerakódását, tágítják az ereket, gátolják a vérlemezkék összecsapzódását, segítik a vér átfolyását az erekben.A Ganoderma lucidum nemzetközileg a legismertebb gyógygomba, melyet a hagyományos kínai orvoslás (TCM) különböző betegségek, mint a magas vérnyomás esetében már régóta használ.
Ganoderma lucidum gombát évezredeken keresztül különböző eredetű és jellegű megbetegedések természetes kezelésére használták.
A tudományos vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy a ganoderma tényleges értéke nem egy-egy konkrét betegség gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését, erősíti az immunrendszert és ennek révén közvetetten hozzájárul a kóros állapotok javulásához, megszüntetéséhez. Kimutatható, hogy a Ganoderma gomba összetevői a T-sejtek, makrofágok és a természetes killer sejtek támogatásával erősítik a legyengült immunrendszert.A fentiekben felsorolt három gombának a kombinációját tartalmazza a Naja Forest N2-es készítmény, melyről bizton állíthatjuk, hogy a szív és érrendszer őre.webshop/sziv-es-errendszeri-problemak/A Cordyceps és Reishi gomba segít harmonizálni az idegrendszer működését, jobb közérzetet biztosítva.

Sajnos a stressz nagyon sok esetben hat a gyomorra és az emésztőrendszerre. Természetesen a változókor okozta hormonrendszeri ingadozások is hatással vannak az idegrendszer működésére, és sok esetben alakulhat ki ingerlékenység, vagy rossz kedélyállapot. A felsorolt problémákra az N6-os készítményt javasolom, mely kínai hernyógomba és méhpempő kombinációját tartalmazza. A bennük lévő hatóanyagok az egyedi gyártás technológiának köszönhetően szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat.

Kínai hernyógomba és méhpempő keveréke egy valóságos életelixír.

A termék különlegessége, hogy a kétféle összetevő azonos szervrendszerekre hat, azonban más – más irányból támogatja ezen működési folyamatokat. A két összetevő önmagában is rendkívül értékes anyag a szervezet számára.A több mint 700 fajta Cordyceps gomba közül ez az egyetlen gyógyhatású egyed, amit már ősidők óta Ázsia legértékesebb kincsei közé sorolnak, hiszen köztudottan szexuális vágyfokozó, változókori panaszokat csökkentő és fizikai teljesítőképességet növelő hatással rendelkezik. A gyógyászatban való alkalmazása több mint háromezer éves múltra tekint vissza. Európában 300 éve ismerik, de igazán ismertté csak 1993 után vált, amikor a kínai futónők kilenc világrekordot döntöttek meg, és ezt a cordycepsnek tulajdonították az edzésmunka mellett. Vizsgálatokkal igazolták, hogy e gomba fogyasztása elősegíti a szervezet oxigén felhasználását, felerősítheti a szervezet immunválaszait hozzájárulhat a vérzsírszint megfelelő szinten tartásához, a koleszterin-és triglicerid szint csökkentéséhez valamint jótékony hatású a magas vérnyomásra. Igen jó hatással van tehát a szív-és érrendszer egészségének megőrzésére. Krónikusan legyengült, kimerült személyeknél is bizonyítottan hatásos. A cordyseps sinensis erősíti a fitoösztrogének hatását.Kísérletekkel igazolták, hogy a cordyceps kiegyensúlyozza a lelki állapotot, csökkenti a stressz okozta feszültséget, és depresszió esetén is igen hatásos. A méhpempő több mint 150 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz, így egy valódi tápanyag koktél a szervezet számára. B5 vitaminban, pantoténsavban a leggazdagabb forrás a földön. Ez a vitamin kiemelkedően fontos szerepet játszik az izomsejtek, máj-, vese-, agysejtek anyagcseréjében. Természetes forrása az acetilkolinnak. Az acetilkolin a központi idegrendszer ingerület átvivő anyaga.

 • Gyulladás csökkentő, baktérium ölő.
 • Hipofízisre, mellékvesére gyakorolt hatása miatt depresszió esetén különösen ajánlott.
 • A méhpempő szíverősítő hatású, továbbá erősíti az izmokat, tágítja az ereket, szabályozza a vérnyomást.
 • Kiválóan alkalmazható változókori csontritkulás esetén.
 • Normalizálja a bélműködést.
 • Az egymást támogató hatások:
 • Idegrendszerre gyakorolt hatás
 • Hormonrendszerre gyakorolt hatás
 • Fizikai aktivitásra gyakorolt hatás
 • Immunrendszerre gyakorolt hatás
 • Szervezet energetizálása.
 • Szívre gyakorolt támogató hatás
0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

   vagy

   Elfelejtette jelszavát?

   Jelszóemlékeztető

   Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

   For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.