Barion Pixel

Kérdése van? Tegye fel szakértőinknek!

Tudományos kutató, a Naja Forest Kft. ügyvezetője

Nikolett tudományos kutató is, aki aktívan részt vesz a termékek fejlesztésében. Szenvedélyes érdeklődése a gyógygombák pozitív élettani hatása iránt abból fakad, h…

Integratív onkológiai szaktanácsadó

1997-ben szerzett orvosi diplomát, 2003-ig belgyógyászként dolgozott, majd 2003-2004 folyamán több országos onkológiai intézetben megfordult…

Állatorvos, természetgyógyász

1984-ben Budapesten végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. Természetgyógyász végzettségem Manchesterben 2012-ben szereztem Naturopath Nutritionist diplomát a CNM-en. (College of Naturopath Medicine)

Kozmetikus mester, Zsidró Szalon

Azért választottam hivatásomul a kozmetika világát, mert a szépség vonzásán túl számomra ez a szakma jelenti az alkotás örömének kiteljesedését, nőiességem megélését.

Eddigi főbb kérdések és válaszok

Kattintson a kérdésre, hogy lenyíljon a válasz!

A folyékony gombakivonatokat (fajtától függetlenül) kúraszerűen javasolt alkalmazni, ami azt jelenti, hogy legalább 3 hónapig folyamatosan minden nap reggel, étkezés előtt fél órával kell elfogyasztani a javasolt napi adagot, ami 5 ml.

A hatóanyagok 72 óra múlva teljesen kiürülnek a szervezetből, ezért nem érdemes kihagyni a napi adagot.

Krónikus betegségek (magas vérnyomás, cukorbetegség, daganatos megbetegedés, autoimmunbetegség, stb.) esetén nincs meghatározott időtartam az alkalmazási idő tekintetében. Ez azt jelenti, hogy nem kell és nem is szükséges abbahagyni a készítmény alkalmazását. Tekintettel arra, hogy bio készítményről van szó, semmiféle káros hatással nem lehet a szervezet számára.

A kapszulákkal ellentétben nem tartalmazzák a kitinvázat, így hosszú ideig tartó alkalmazás során sem okoznak emésztési problémákat.

Az ajánlott napi adagot (5 ml) érdemes közvetlenül a szájba helyezni, nem kell folyadékban feloldani, kivétel, ha esetleg az íze zavaró. Ebben az esetben gyümölcslébe, vagy langyos teába, kávéba is bele lehet keverni.

Ha közvetlenül a szájba helyezzük, akkor a hatóanyagok már a szájnyálkahártyáján keresztül felszívódnak, és sokkal gyorsabban hatnak.

Kedves K.P.!

A folyékony gomba kivonatokat, a gombára allergiás egyének is szedhetik, ugyanis a kitinvázat nem tartalmazzák, csak a gombák hatóanyagait.

Fokozatosan adagolja a készítményt. Ez azt jelenti, hogy első héten, reggel éhgyomorra (étkezés előtt fél órával) 2,5 ml, majd a második héttől 5 ml.

Üdvözlettel: Szabó Nikolett

Kedves Sz. Ilona!

A PCOS (policisztás petefészek szindróma) a fogamzó képes korú nők leggyakoribb hormonális megbetegedése, a 18-44 éves kor közötti nők 5-10%-át érinti és a meddőség egyik leggyakoribb okaként tartják számon. A PCOS pontos okai még nem teljesen ismertek, de azt már tudjuk, hogy az öröklött genetikai hajlam mellett az életmód is nagy szerepet játszik benne. Hormonális problémák társulnak mellé.

A PCOS, Inzulin Rezisztencia (továbbiakban IR) és pajzsmirigy rendellenességek általában kéz a kézben járnak, és ritkábban fordul elő, hogy csak az egyik kórkép van jelen.

A hormonális és anyagcsere problémák helyreállításában fontos szerepet játszik a táplálkozás. Sajnos napjainkban a legtöbb ember nem eszik elég változatosan, elegendő zöldséget és gyümölcsöt, ráadásul a feldolgozott élelmiszerek sem nevezhetők éppen tápanyagban gazdagnak. Ezért javasolt étrend-kiegészítő készítményekkel pótolni.

,,Állítsuk vissza a szervezet egyensúlyát vitaminokkal, gyógynövényekkel,,

Az első lépésként javasolom  a Naja Forest N6-os készítmény alkalmazását, mely Cordyceps sinensis gombát és méhpempőt tartalmaz. Mindkét összetevő hatóanyagai támogatják a női hormonrendszert. Természetesen nem erősítik és nem is gyengítik a hormonrendszer működését, hanem a helyes szintre állítják be az értékeket. Az alkalmazását nem kell a ciklushoz igazítani. Első héten reggel éhgyomorra 5 ml, majd a második héttől akár reggel és este is be lehet venni, étkezés előtt fél órával. Közvetlenül a szájba kell helyezni, és nem kell feloldani semmilyen folyadékban.

A Cordyceps hatékonyságát Japánban már igazolták, meddőségi klinikákon kúraszerűen alkalmazzák. 

A méhpempő hatóanyagai segítenek beállítani a hormonális egyensúlyt, ami rendszeres ciklushoz és ovulációhoz kell. Ezt a tényt bizonyítja, az a megállapítás is, hogy a méhpempő az egyik legerősebb termékenység fokozó. A méhpempő ezen kívül acetil-kolin és B-vitamin forrás. 

Az N6-ból az 5 ml (napi adag) 1 gramm méhpempőt tartalmaz, ami egy jelentős beviteli mennyiségnek számít. Nagyon fontos tény az is, hogy a méhpempő esetében sem mindegy milyen készítményt vásárol meg, ugyanis a méhpempő egy bomlékony, és instabil anyag, mi azonban a speciális gyártástechnológiának köszönhetően lestabilizáltuk. 

A készítmény további előnye, hogy sűrített formában tartalmazza a hatóanyagokat, így a várható hatás gyorsan bekövetkezik. 

A méhpempő növelheti a luteinizáló hormon (LH) mennyiségét, ezáltal elősegítheti az ovulációt, a peteérést, azt a folyamatot, amely során az érett petesejt kilökődik a petefészekből. Ugyancsak növelheti a progeszteron hormon mennyiségét, amely elengedhetetlen a megtermékenyített petesejt beágyazódásához és fejlődéséhez a terhesség kezdeti szakaszában.

(Amennyiben a méhészeti termékekre allergiás, akkor a Naja Forest Cordyceps terméket célszerű választani.)

Az N6 mellett érdemes még egyéb vitaminok bevitelére is odafigyelni, ilyenek a B-vitaminok és a D-vitamin.

A B9-vitamin, azaz a folsav különösen fontos a sikeres gyermekáldás szempontjából, mivel a folsavhiány összefüggésbe hozható a velőcső-záródási rendellenességek és más magzati elváltozások, genetikai betegségek kialakulásával. Egyébként is nagy mennyiségben van jelen a méhpempőben.

A B-vitaminok közé tartozó Myo-inozitol olyan természetes kivonat, amely a meddőséget okozó PCOS (policisztás ovárium szindróma) esetén hozzájárulhat a betegséggel járó inzulinrezisztencia javításához, ezáltal a termékenység növeléséhez.

Egy éve jött ki egy orvosi tanulmány arról, hogy D-vitamin nélkül gyakorlatilag lehetetlen teherbe esni, mivel nagy hatással van a petesejt kifejlődésére. A D-vitamin mind a férfiak, mind a nők termékenységét egyaránt befolyásolja. A férfiaknál emeli a tesztoszteron szintet, míg a nőknél a PCOS ellen is hatásos. A tanulmány szintén rámutatott, hogy a D-vitamint szedő nők terhessége alatt kevesebb volt a felmerülő gond, mert a D-vitamin többek között csökkenti a terhesség alatt kialakuló cukorbetegség és a koraszülés esélyét.

Ezen vitaminok pótlására javasolom a GabaDeFat port vagy az Energy & Mushroom Shaket, mind  a két termék kellő mennyiségben tartalmazza a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, porbiotikumokat.

Ezekkel a Shakekkel akár egy-egy étkezést is ki lehet váltani, mely szorosan kapcsolódik a második javaslatomhoz a gyógyulás tekintetében, ami az étrend megváltoztatását illeti.

Ha az IR is beigazolódott a terápiát ki kell egészíteni a Naja Forest N1-es készítménnyel, mely két féle gomba hatóanyagainak kombinációit tartalmazza. A gombák hatásosságáról a Cikkek menüpontban olvashat.

Az Inzulin rezisztenciától függetlenül fontos egy csökkentett szénhidráttartalmú étrend betartása:

 

Étkezés

Szénhidrát mennyisége

Szénhidrát típusa

6:30- 8:00

Reggeli 

30g

csak lassú

9:30-10:30

Tízórai lehetőleg gyümölccsel kombinálva

20g

10 lassú / max. 10 gyors

12-14

Ebéd

50g

30 lassú / max 20 gyors

16-17

Uzsonna

20g

mind lehet gyors

19-20

Vacsora

40g

lehetőleg mind lassú, max 10 g gyors

Továbbá legalább 6 hónapig-1 évig érdemes az alábbi étrendi szabályokat betartani. Ezzel ugyanis hozzájárul a gyorsabb állapot javuláshoz:

 

El kell hagyni teljes mértékben:

 • az állati eredetű tejet és tej-termékeket

 • a glutént, 

 • cukrot, méz és barna cukor is tilos

 • fehér rizs, burgonya

 • zsíros húsok

 • gyümölcs joghurt

 • kefír

 • banán és banán turmix és

 • aszalt gyümölcsök

Ajánlott fogyasztani:

 • teljes kiőrlésű kenyér (gluténmentes),

 • zabpehely (gluténmentes, barna rizs, köles),

 • sovány húsok és hal,

 • kókusz joghurt,

 • növényi sajtok,

 • natur teák (zöld tea),

 • áfonya, szeder, málna,

 • olajos magvak,

 • savanyú káposzta,

 • zöldségek minden mennyiségben, minimálisan 600 gramm naponta

Fontos az egészséges testsúly és fizikai aktivitás fenntartása.

A mozgás pozitívan befolyásolja a hangulatot, az alvást és csökkenti a stresszt is. A rendszeres edzés az egészséges testsúly fenntartásában is segít. A túlsúly a PCOS-es nők 35-60%-ánál komoly probléma és a magas derék-csípő méretarány összefüggésbe hozható a magas inzulin-, androgén- és ösztrogén-szinttel, ami gátolja a normál ovulációt és termékenységet. Már akár 5%-os testsúlyvesztés helyreállíthatja a rendszeres menstruációs ciklust és ovulációt. 

Üdvözlettel: Szabó Nikolett

Krónikus probléma (magas vérnyomás, cukorbetegség, daganatos megbetegedés, allergia, stb.) fennállása esetén folyamatosan érdemes és kell szedni a folyékony gomba kivonatokat. Egyrészről hozzájárulnak az állapot javulásához, adott esetben gyorsabban bekövetkezik a gyógyulás, gyógyszerekkel együtt alkalmazva segítik a gyógyszerek hatékonyságát, a mellékhatásokat mérsékelik, segítik a gyógyszermaradványok kiürülését a szervezetből, csökkentik a máj és vese terheltségét, pl.: szteroidokkal együtt alkalmazva. Szteroidok esetén vagy ha valaki huzamosabb időn keresztül gyógyszert szed, a bélnyálkahártya is sérül és a tápanyagok nem tudnak felszívódni. A folyékony gombakivonatok előnye, hogy már a szájnyálkahártyáján keresztül megtörténik a felszívódás.

Amennyiben egészséges egyén szedi, megelőző jelleggel a gombakivonatokat, az a meggyőződésem, hogy szintén létjogosultsága van a folyamatos alkalmazásnak. 

Sajnálatos módon a táplálkozásunk az esetek zömében nem megfelelő, nem elég változatos, az élelmiszereink nem tartalmazzák a kellő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot, a túl biztosított élelmiszer biztonsági előírások miatt a poliszacharidok sem kerülnek a szervezetünkbe (ezt régen a penészes almával vittük be, nemes penész!!!). A folyékony gombakivonatok kiválóan alkalmasak a szerevet számára szükséges vitaminok (D és B-vitaminok), ásványi anyagok (magnézuim, kálum, stb.) és poliszacharidok pótlására. Tekintettel arra, hogy bio  készítményekről van szó túladagolni nem lehet és gyógyszerekkel sem lépnek kölcsönhatásba.

A szervezetünk működése szempontjából a legfontosabb dolog az immunrendszerünk megfelelő állapota.  

Az immunrendszer jó erőnléte egészségünkre nézve elengedhetetlen követelmény. Aktív immunrendszer nélkül védősejtjeink, a  fehérvérsejtek álomba merülten sodródnak szöveteinkben. 
Védekezőképességünk állapota, vagyis az, hogy mennyire aktív az immunrendszerünk, az ételeinkben található tápanyagok minőségétől és mennyiségétől függ, de úgyszintén a szervezetünkben található szennyezőanyagok mennyisége is befolyásolja. A gyenge immunrendszerű egyének sokkal hajlamosabbak a betegségekre, beleértve a rákot is, mert testük nem tud tartósan védekezni. Az immunrendszerünk ereje külső tényezőktől függ, mint pl. a táplálkozás, és a környezetszennyezés.

Elsősorban az immunrendszerünk működéséhez szükséges anyagokat kell biztosítani. 

A mesterséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal nem tudjuk ezt megfelelően biztosítani, ugyanis a vitaminok önmagukban NEM elegendőek.

A szintetikus vitaminok csökkentik más tápanyagok hasznosulását. A forgalomban lévő vitaminok többsége mesterséges. A szintetikus vitamin sohasem képes betölteni azt a szerepet, amelyet egy természetes. Ugyanis a vitamin működéséhez nem csupán a vitamin molekulára van szükség, hanem enzimekre, kofaktorokra (ballaszt anyagokra), ásványi anyagokra.  Egyetlen vitamin sem fordul elő a természetben önmagában. A patikákban leggyakoribb összetevő az aszkorbinsav.  Ez nem egyenlő a természetben előforduló C-vitaminnal. Ugyanis egy gyümölcs elfogyasztásakor nemcsak az aszkorbinsavat juttatjuk be, hanem minden mást is. (bioflavonoidok, K-faktor, réz). A vitaminok működéséhez ásványi anyagokra is szükség van.

Ennek ismeretében egyértelmű, hogy a szervezet egy szintetikus C-vitamin fogyasztásakor a hasznosulás érdekében a többi komponenst a testszövetekből vonja ki. 

A folyékony gombakivonatok gyártása során mi arra törekszünk, hogy MINDENT kivonjunk a gombatestből, ahogy a természet összerakta, mi olyan formában biztosítjuk Vevőink számára.  

A gomba hatóanyagok az immunrendszer működését támogatják és védik az egészséges szöveteket, sejteket.

,,A Naja Forest fő irányelve, hogy egy növény akkor tudja a gyógyító hatását kifejteni, ha kihasználjuk a növények aktív anyagiban rejlő szinergiát, és meg kell őrizni az összetevők egyensúlyát. Tehát nem elég csak az egyik vagy csak a másik hatóanyagot kivonni!

A tudósok, legújabb kutatási eredménye is alátámasztja a gombák esetében a szinergia fontosságát. A gombakivonatok egy adott kombinációjának szinergikus hatása fokozhatja az immunsejtválaszokat, és végül elősegítheti az immunrendszer fellendülését- Ez azt jelenti, hogy tehát azt, hogy ha többféle gomba fajt kombinálunk, akkor egy sokkal erősebb immunválaszt válthatunk ki. 

https://www.nutraingredients.com/Article/2019/11/21/Mushroom-extract-blend-creates-immune-cell-boost-say-scientists  

Ez különösen előnyös a Naja forest N4-es készítmény esetében, melyben a Reishi (Ganoderma lucidum), a Maitake (Grifola frondosa), és Shiitake (Lentinula edodes) gombák hatóanyaginak szinergizáló hatása érvényesül,,

A gyógygombák vitamintartalma:

A Mandula gomba a D-vitamin végtelen forrása

 A napi adagban (5 ml) 10.000 NE ergoszterol található. Ez a D2 vitamin, amelynek egy része alakul át a szervezetben D3 vitaminná. Ez 1600 NE

A megfelelő  kalcitriol képződéséhez a D2 és D3 vitaminra egyaránt szükség van.

A kalcitriol nevű hormon szabályozza a Kálcium beépülését a csontokba.

A D2 vitamin ugyanolyan mértékben emeli a vér D vitamin szintjét, mint a D3 vitamin. 

A gombák fontos B-vitamin források

A gombák a B-vitaminokat komplex formában tartalmazzák. A B-vitaminok esetében különösen fontos, hogy mind a 22 db B-vitamint egyszerre vigyük be, nem elég csak az egyiket vagy csak a másikat.

A vegetáriánusoknak tisztában kell lenniük azzal is, hogy a gombák az egyik legjobb, nem állati eredetű niacin források: 100 g friss gomba a felnőttek napi vitamin szükségletének több mint egynegyedét teszi ki.

A gombák egyedülállóak abban az értelemben, hogy B12-vitamint tartalmaznak, amit a zöldségek egyáltalán nem képesek előállítani. Mivel a B12 főleg állati eredetű, a hiány általában a vegetáriánus étrendhez kapcsolódik. Úgy találták, hogy a gomba 0,32-0,65 mg / B12-es grammot tartalmaz, így már 3 g friss gomba is biztosítja a B12  vitamin napi ajánlott mennyiségét. 

A legfontosabb azonban a hatóanyag tartalmuk! Nagyon magas poliszacharid tartalommal rendelkeznek, ez egyébként gombafajtánként eltérő lehet, a poliszacharidok felelősek az immunrendszer normális működéséért, egyfajta üzemanyagként szolgálnak az immunrendszer számára.

A gomba számos kedvező élettani hatással rendelkezik:

 • Kiváló fehérjeforrás: a gombákat fehérjetartalmuk miatt húspótlóként is fogyaszthatjuk, kiválóan kiegészítik a növényi eredetű táplálékainkat.

 • Gazdag vitamin és ásványi anyag forrás: a gombák értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot és vitaminokat, főleg D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint tartalmaznak.

 • Segíthet a testsúlycsökkentés során: a gomba alacsony kalóriatartalmú, zsír és glükóztartalma is elhanyagolható (100 g csupán 20-40 kcal tartalmaz), emellett azonban magas a telítő értéke, így segíthet, hogy alacsony energia-bevitel mellett mégis jóllakottnak érezhessük magunkat.

 • Kiváló ízesítő hatású: a gombák többféle íz- és zamatanyagot, étvágygerjesztő hatású glutaminsavakat tartalmaznak, így számos étel elkészítéséhez felhasználhatóak.

 • Sokféleképpen elkészíthető: felhasználhatjuk levesnek, salátának, főételként grillezve, pörköltnek, rántva vagy akár mártáshoz, pizzához, húsok ízesítéséhez is.

Immunerősítés céljából elsősorban a Naja Forest  N4-se készítményt javasolom!

Alapvetően a gombákban lévő hatóanyagok gyulladáscsökkentők, és érfal-védő és vércukorszint csökkentő szempontból is jók. Az Ön által felsorolt problémákra komplex megoldást jelent az Naja Forest N1-es készítmény, ugyanis segít szabályozni a vércukor szintet. 
A legfontosabb azonban, hogy érvédő hatást fejtenek ki, melynek következtében jelentős segítséget nyújthatnak a szövődmények megakadályozása szempontjából, mint amilyen a vesekárosodás, és szemkárosodás, végtagok amputációja. 
Az N1 bio Mandula gomba és bio Maitake gomba hatóanyagait tartalmazó kombinált készítménynek átfogó hatása van. A szív és érrendszer megbetegedéséhez vezető összes rizikófaktort képesek kedvező irányba befolyásolni, így a koleszterin -és vércukor szintet, vérnyomást is. 
Ez azért kulcsfontosságú, mert rossz értékek esetén a szervezetben gyulladás léphet fel, ami a rákbetegségek kialakulását is előmozdíthatja. A csontvelőben termelődő őssejtek kijavítják a szív és érrendszer hibáit. Ha a gyógygomba kivonatok szedése jobb közérzetet eredményez, az azt jelenti, hogy az őssejtek regeneráló képessége kezd helyreállni. Ez a gyógygombák legfontosabb tulajdonsága azontúl, hogy képesek a koleszterin -és vércukor szintet, valamint a vérnyomást szabályozni.
https://www.najaforest.hu/webshop/kombinalt-keszitmenyek/naja-forest-n1-bio-maitake-bio-mandula-etrend-kiegeszito-2/

https://www.youtube.com/watch?v=uom2RT0-Cdg

Most 10.000 Ft-felett ingyenes a készítmények kiszállítása. 

Igen, gyermek is fogyaszthatja az allergiás tünetek enyhítésére szolgáló N3-as készítményt. Éredemes az allergiás időszak megkezdése előtt elkezdeni a készítmény alkalmazását.
Az N3-as készítmény Reishi és Mandulagomba hatóanyagainak kombinációit tartalmazza. Ezen hatóanyagok két oldalról közelítik meg az allergiás tünetek enyhítését. A Reishi gomba hatóanyagai természetes gyulladás csökkentőként hatnak, így csökkentik az immunrendszeri gyulladást. A Mandulagomba béta-glükán és természetes D-vitamin tartalma pedig segíti az immunsejtek közötti kommunikációt. Az immunrendszer működését normális mederbe tereli. Úgy működik mint egy természetes immunterápia.Az adagolás tekintetében az első héten 2 X 5 ml-t kell szedni, reggel és este. A 2. héttől reggel 5 ml-t.

Az autoimmun betegségek azokban az esetekben alakulnak ki, amikor az ember saját immunrendszere nem tud különbséget tenni a saját és nem saját között, és a szervezet megtámadja saját egészséges sejtjeit. Jelenleg több mint 80 típusú autoimmun betegség ismert, melyek leggyakrabban gyulladás, fáradtság, izomfájdalom, és az általános fájdalom formájában jelentkeznek. Érdemes tudnunk, hogy az autoimmun betegségek jelenleg még orvosilag nem kezelhetők, de a tünetek szépen csökkenthetők. Az eddigi kutatások már kiderítették, hogy autoimmun betegségek esetében a T1 helper sejtek mennyisége csökken, míg a T2 helper sejtek mennyisége növekszik, azaz túlműködik az immunrendszer. Ismertek olyan anyagok is, melyek képesek az immunrendszer működését a megfelelő irányba terelni, ezeket az anyagokat nevezzük biológiai válasz módosító anyagoknak nevezzük, ilyen az egyes gyógygombák.A gyógygombák kiemelt figyelmet érdemelnek, úgynevezett adaptogén tulajdonsággal rendelkeznek, azaz mindig a megfelelő irányba képesek az immunrendszer működését befolyásolni. Érdemes tudnunk, hogy az autoimmun betegségek jelenleg még orvosilag teljesen nem gyógyíthatók, de az eddigi tapasztalatok alapján a tünetek szépen csökkenthetők. Sajnos nagyon jól tetszett utalni arra, hogy az autoimmun betegségek a gyulladás talaján alakulnak, ami az Ön esetében egy fertőzés következménye/szövődménye volt.Önmagában a Klebsiella nevű baktérium a tápcsatorna alsó szakaszában a természetes flóra tagjai, bár viszonylag kis számban vannak jelen, ez azt jelenti, hogy szükséges a szervezet normális működéséhez, azonban ha valami oknál fogva túlszaporodik, vagy kijut a bélrendszerből a véráramon keresztül, akkor ez a szervezetben egy krónikus gyulladáshoz vezet!Első körben, ahhoz, hogy bármilyen pozitív változást elérjünk csökkenteni kell a gyulladásos folyamatokat. Ehhez javasolom fogyasztani a Mandulagomba és Reishi gomba kombinációját tartalmazó N3 folyékony kivonatot.webshop/autoimmun-betegsegA Reishi gomba (Ganoderma lucidum) természetes gyulladás csökkentő hatóanyagokat tartalmaz, mely az immunrendszeri gyulladás csökkentése miatt fontos, továbbá növeli a vér oxigénszállító kapacitását, így több oxigén jut az egyes szövetekbe és szervekbe, így gyorsabban következnek be a regenerációs folyamatok is.A szervezet fokozott gyulladáskészsége egyértelműen jellemzi ezt a betegséget. Éppen emiatt lehet jótékony hatású az eddigi tapasztalatok és vizsgálati eredmények alapján a Ganoderma lucidum gyógygomba az autoimmun betegségek terápiájában.A Ganoderma lucidum gombát évezredeken keresztül különböző eredetű és jellegű megbetegedések természetes kezelésére használták. A kínai orvosok előszeretettel írnak fel reishi kivonatot betegeiknek gyulladásos állapotokban. A tudományos vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy a ganoderma tényleges értéke nem egy-egy konkrét betegség gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését, erősíti az immunrendszert és ennek révén közvetetten hozzájárul a kóros állapotok javulásához, megszüntetéséhez. Kimutatható, hogy a Ganoderma gomba összetevői a T-sejtek, makrofágok és a természetes killer sejtek támogatásával erősítik a legyengült immunrendszert.

A Ganoderma lucidum (reishi) gyulladáscsökkentő hatását számos tanulmány igazolta, így például:

Egy 2003-as indiai tanulmány szerint a reishi kivonat 56-60%-kal csökkentette a gyulladás mértékét akut vagy krónikus ödéma esetén.
2006-ban Kenneth Blum és munkatársai igazolták a reishi jótékony hatását ízületi gyulladás esetén.
A Ganoderma lucidum gyógygombában található értékes vegyületek szignifikánsan csökkentik a reumatoid artritiszt okozó egyik ágens, a RASF szintjét .

A Mandulagomba pótolja az immunrendszer számára hiányzó vegyületeket, magas béta-glükán tartalma segít szabályozni az immunrendszer működését, úgymond rendezi az immunsejtek közötti kommunikációt, ami autoimmun betegség esetén kulcsfontosságú. Rendkívül jelentős a természetese D-viatmin tartalma, amely nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez.

A gyógyulás érdekében javasolt egy ,,gyulladás-csökkentő étrend,, betartása is. Minden nagy energia-elvonással járó táplálkozást be kell szüntetni, így például a napi nagy mennyiségű tejfogyasztást is, sőt, van, akinél teljesen ki kell iktatni a tejet. Kerülendő a túlzott cukor fogyasztás. Szénhidrát bevitel csökkentése!!!! A nagy mennyiségű szénhidrát növeli szervezet jód szükségletét. Tilos a fehér liszt, burgonya. A fehérje és a szénhidrát egyidejűleg történő elfogyasztása szintén nagy energia-elvonással jár. Kerülendő ezért például a jól ismert rántott hús, burgonyapürével menü is. Köretként válasszunk inkább zöldségeket, főzelékféléket. Kerüljünk minden olyan élelmiszert, vagy étkezési szokást, amely a szervezetben erjedési folyamatot indíthat el. Ennek érdekében nem javasolt a gyümölcsöt az étkezés végén fogyasztani, ezeket mindig önállóan, például tízóraiként együk.

Lényeges, hogy a gyógyulás folyamatát megfelelő vitamin- és ásványi anyag pótlással is segítsük. Naponta fogyasztandó:

 • cékla,
 • sárgarépa,
 • alma (nyersen reszelve)
 • halak
 • sovány húsok
 • barna rizs, köles, hajdina.

Vitamin és nyomelemek pótlása:

Számos kutatás igazolja, hogy a D-vitamin az autoimmun betegek gyógyulásának is fontos eleme, ezen túl pedig segít megelőzni a betegséggel járó gyakori csontállomány csökkenést is. Itt van óriási jelentősége a Mandula gomba természetes D-vitamin tartalmának. Ugyanis a D-vitamin hiány is növeli az autoimmun betegségek kialakulásának kockázatát. Figyelmébe ajánlom a D-vitamin hiány jelentőségéről szóló cikkemet: cikkek/a-d-vitamin-hiany-jelentosege-termeszetes-potlasanak-lehetosegei/

Figyeljünk oda a megfelelő króm és cink bevitelére is.

A gyorsabb hatékonyság érdekében érdemes a készítményt emelt dózisban alkalmazni, ez azt jelenti, hogy reggel és este is 5-5 ml-t kell fogyasztani, étkezés előtt fél órával.

Az ismert gyógygomba fajok közül a Shiitake gomba (Lentinula edodes) hatóanyagai támogatják a leginkább az emésztőrendszer (gyomor és bélrendszer) működését, és pozitív hatást gyakorolnak az emésztőenzimek, többek között az epe kiválasztására is. A szakirodalmak kifejezetten javasolják a reflux tüneteinek enyhítésében. A Shiitake gomba egyfajta szuperélelmiszer, amelynek kivételes egészségvédő hatásai közül kiemelkedik páratlan immunerősítő tulajdonsága. A shiitake gomba rendszeres fogyasztásával többek között csökkenthetjük a szívbetegségek, a rák és a légúti betegségek kockázatát. Szuperélelmiszernek azokat az ételeket és italokat nevezzük, amelyek kiugróan nagy mennyiségben és változatosságban tartalmazzák az emberi szervezet számára létfontosságú tápanyagok jelentős részét, méghozzá könnyen hasznosítható formában. Teljesíti ezeket a feltételeket a shiitake gomba, hiszen bővelkedik jótékony összetevőkben. Nagyszerű forrása a B5-vitaminnak, a réznek és a szelénnek, ezekből a napi szükséglet 30, 20, illetve 15 százalékát tartalmazza mindössze fél pohárnyi shiitake gomba. Nagyobb mennyiségben található meg benne a B2-, B3-, B6- és B9-vitamin, cink, magnézium, kolin és D-vitamin, ahogyan diétás rostokban és esszenciális aminosavakban – ezeket a szervezet nem képes előállítani – is gazdag. Legfontosabb hatóanyaga a lentinán, amely immunmoduláns hatása mellett egyike a legerősebb természetes antioxidánsoknak.A Naja Forest Shiitake magas lentinán tartalmú folyékony kivonat, mely nem csak a poliszacharidokat tartalmazza, hanem a gomba valamennyi hatóanyagait, melyek így szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat. A napi adag 35 kapszulának megfelelő hatóanyag tartalommal van ellátva. Ennek köszönhetően gyorsan kifejti hatékonyságát a készítmény.Természetesen szükséges odafigyelni az étrendre is. Kerülni kell a zsíros és fűszeres ételek fogyasztását,. Naponta többször kell enni keveset és oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre is.

Az időjárás nagy hatással van szervezetünkre, testünk működésére, így annak változásai sok problémát okozhatnak. Ennek oka, hogy a test próbál alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, és ehhez hangolja a hormon- és immunrendszert valamint a vérnyomást is. Vannak akiknek ez könnyebben megy és vannak, akik nehezebben viselik, kutatások szerint főleg egészségi és mentális állapotuk függvényében. Ennek az alkalmazkodó képességnek az elősegítésében jelenthetnek megoldást a gyógygombák!
A gombafajok között léteznek olyan gomba kombinációk, melyek kifejezetten támogatják a szív- és érrendszert és segítik szabályozni a vérnyomást.
Emellett az idegrendszer működésére is jótékony hatást gyakorolnak. Azonban ez nem egy gombának tudható be, hanem különböző gombafajok hatóanyagainak szinergiáján alapul, ez azt jelenti, hogy ezek a hatóanyagok egymás hatását felerősítve fejtik ki hatásukat.A Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis), Reishi (Ganoderma lucidum) és a Shiitake (Lentinula edodes) gombák széles skálán alkalmazhatóak az egészség megóvása érdekében. Jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, a koleszterinre és a vércukorszintre. Hatóanyagai gátolják a koleszterin szintézisét, ezáltal a koleszterinszintet csökkentik, és kedvezően hatnak a szívre, gátolva a koleszterin verőérben való lerakódását, tágítják az ereket, gátolják a vérlemezkék összecsapzódását, segítik a vér átfolyását az erekben.A Ganoderma lucidum nemzetközileg a legismertebb gyógygomba, melyet a hagyományos kínai orvoslás (TCM) különböző betegségek, mint a magas vérnyomás esetében már régóta használ.
Ganoderma lucidum gombát évezredeken keresztül különböző eredetű és jellegű megbetegedések természetes kezelésére használták.
A tudományos vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy a ganoderma tényleges értéke nem egy-egy konkrét betegség gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését, erősíti az immunrendszert és ennek révén közvetetten hozzájárul a kóros állapotok javulásához, megszüntetéséhez. Kimutatható, hogy a Ganoderma gomba összetevői a T-sejtek, makrofágok és a természetes killer sejtek támogatásával erősítik a legyengült immunrendszert.A fentiekben felsorolt három gombának a kombinációját tartalmazza a Naja Forest N2-es készítmény, melyről bizton állíthatjuk, hogy a szív és érrendszer őre.webshop/sziv-es-errendszeri-problemak/A Cordyceps és Reishi gomba segít harmonizálni az idegrendszer működését, jobb közérzetet biztosítva.

Sajnos a stressz nagyon sok esetben hat a gyomorra és az emésztőrendszerre. Természetesen a változókor okozta hormonrendszeri ingadozások is hatással vannak az idegrendszer működésére, és sok esetben alakulhat ki ingerlékenység, vagy rossz kedélyállapot. A felsorolt problémákra az N6-os készítményt javasolom, mely kínai hernyógomba és méhpempő kombinációját tartalmazza. A bennük lévő hatóanyagok az egyedi gyártás technológiának köszönhetően szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat.
Kínai hernyógomba és méhpempő keveréke egy valóságos életelixír.
A termék különlegessége, hogy a kétféle összetevő azonos szervrendszerekre hat, azonban más – más irányból támogatja ezen működési folyamatokat. A két összetevő önmagában is rendkívül értékes anyag a szervezet számára.A több mint 700 fajta Cordyceps gomba közül ez az egyetlen gyógyhatású egyed, amit már ősidők óta Ázsia legértékesebb kincsei közé sorolnak, hiszen köztudottan szexuális vágyfokozó, változókori panaszokat csökkentő és fizikai teljesítőképességet növelő hatással rendelkezik. A gyógyászatban való alkalmazása több mint háromezer éves múltra tekint vissza. Európában 300 éve ismerik, de igazán ismertté csak 1993 után vált, amikor a kínai futónők kilenc világrekordot döntöttek meg, és ezt a cordycepsnek tulajdonították az edzésmunka mellett. Vizsgálatokkal igazolták, hogy e gomba fogyasztása elősegíti a szervezet oxigén felhasználását, felerősítheti a szervezet immunválaszait hozzájárulhat a vérzsírszint megfelelő szinten tartásához, a koleszterin-és triglicerid szint csökkentéséhez valamint jótékony hatású a magas vérnyomásra. Igen jó hatással van tehát a szív-és érrendszer egészségének megőrzésére. Krónikusan legyengült, kimerült személyeknél is bizonyítottan hatásos. A cordyseps sinensis erősíti a fitoösztrogének hatását.Kísérletekkel igazolták, hogy a cordyceps kiegyensúlyozza a lelki állapotot, csökkenti a stressz okozta feszültséget, és depresszió esetén is igen hatásos. A méhpempő több mint 150 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz, így egy valódi tápanyag koktél a szervezet számára. B5 vitaminban, pantoténsavban a leggazdagabb forrás a földön. Ez a vitamin kiemelkedően fontos szerepet játszik az izomsejtek, máj-, vese-, agysejtek anyagcseréjében. Természetes forrása az acetilkolinnak. Az acetilkolin a központi idegrendszer ingerület átvivő anyaga.

 • Gyulladás csökkentő, baktérium ölő.
 • Hipofízisre, mellékvesére gyakorolt hatása miatt depresszió esetén különösen ajánlott.
 • A méhpempő szíverősítő hatású, továbbá erősíti az izmokat, tágítja az ereket, szabályozza a vérnyomást.
 • Kiválóan alkalmazható változókori csontritkulás esetén.
 • Normalizálja a bélműködést.
 • Az egymást támogató hatások:
 • Idegrendszerre gyakorolt hatás
 • Hormonrendszerre gyakorolt hatás
 • Fizikai aktivitásra gyakorolt hatás
 • Immunrendszerre gyakorolt hatás
 • Szervezet energetizálása.
 • Szívre gyakorolt támogató hatás
0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!