Barion Pixel

Dr. Varga Miklós

Dr. Varga MiklósDr. Varga Miklós vagyok. Állatorvos és természetgyógyász végzettségem van.

1984-ben Budapesten végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. Természetgyógyász végzettségem Manchesterben 2012-ben szereztem Naturopath Nutritionist diplomát a CNM-en. (College of Naturopath Medicine)

Állatorvosként dolgoztam haszonállat praxisban, élelmiszerhigiénia területén, hatósági állatorvosként és természetesen kisállatokkal, házi kedvenceinkkel Magyarországon és Angliában is.

2008-2009 tájékán mikor a CNM College-ban először találkoztam a gyógygombákkal még nem nagyon ismerte senki. Nem igazán voltak elérhető személyes tapasztalatok, inkább csak irodalmi adatokra támaszkodhattunk. Beszerezni is majdnem képtelenség volt. Szinte hihetetlen, hogy mindez alig több mint egy évtizede történt. Aztán egy ismeretlen maláj cég megjelent a magyar piacon ganodermás termékeivel. Kapcsolatba léptem velük, így indítottam el Angliában a ganoderma service center-t (kiszolgáló központot). Akkortájt Health-Vitality néven kis Herbária boltot (Health Food Store) is üzemeltettem Angliában.

Hamarosan újra állatorvosként dolgoztam tovább, a gyógygombák és a service center amolyan hobbiként velem maradt.

Eltelt egy bő évtized, a Ganoderma és egyéb gyógygombák hihetetlen karriert futottak be Magyarországon és világszerte sok országban. Ma már akkora tömegben állnak rendelkezésünkre irodalmi adatok a gyógygombák egészségre gyakorolt hatásáról, hogy ezt már nem lehet félresöpörni. A reishi és társai megkezdték igazi karrierjüket ami kb.: a 20. században a penicillin volt, az lehet a 21. században a ganoderma.

Engem leginkább az a tulajdonságuk nyűgöz le amit adaptogén-ként ismerünk. Ez azt jelenti, hogy a szervezetben megtalálja azokat a pontokat ahol diszharmónia lépett fel és ott segít. Mint egy motor teszter felkutatja a hibákat. Ad abszurdum így az is előfordulhat, hogy egy házaspár egyidőben azonos mennyiség elfogyasztása esetén egyiküknél emeli míg a másikuknál csökkenti a vérnyomást, mert így segít. Mai modern világunkban az élelmiszerek kiüresedésével és környezetünk minden szegmensének szennyezésével szembesülünk és csodálkozunk krónikus betegségeink statisztikáin.

Ezek a gyógygombák az immunrendszer támogatói, szerencsére ma már általánosan elfogadott nézet szerint. Talán azért az immunrendszeré, mert modern világunkban azt bombázzuk legjobban és sajnos gyakorta látványosan szembesülünk gyengébb működésének következményeivel.

Véleményem szerint a gyógygombák (ráadásul mindegyik eltérő módon és mértékben hatva) a harmóniát segítenek visszaállítani az anyagcsere folyamatokban.  Mivel sejtszinten hat, ezért lehetséges, hogy ennyire széles körben fejtse ki kedvező hatását ami az immunrendszert és valamennyi parenchimás szerv működését is magában foglalja.

2006 és 2020 között az RCVS, angol állatorvos kamara tagja voltam. Kisállatpraxisokban alkalmazott állatorvosként nem sok lehetőségem adódott egy szokatlan, merőben új kezelést alkalmazni, így tapasztalatot szerezni.

2019-ben hazatelepültem Magyarországra. Már megérlelődött bennem a gondolat, hogy itthon saját kisállatrendelőt nyitok, és a ganodermával szerzett tapasztalataimra támaszkodva, az egyre szaporodó irodalmi adatok alapján a gyógygomba „brand”-et már a házi kedvenc területen folytatom. Humán egészség vonalon már hatalmas a verseny és a kínálat, nagy a tülekedés. Én szeretek új területeken az elsők egyike lenni.

Szabó Nikolettel Győrben úgy találkoztunk, hogy erről a találkozásról tényleg elmondható: véletlenek márpedig nincsenek. Szóval nem a Google alapján ismertük meg egymást. Engem hamar meggyőzött az általa kifejlesztett új eljárás hatékonysága. A folyékony kivonatok hatóanyagtartalma, hatásossága. Nemsokára már egy közös projektben gondolkodtunk, ennek lett az eredménye a HerbalVet. Az általa elért tapasztalatokat és sikereket saját szakterületemen állatorvosként szeretném megismételni.

Küldjön üzenetet Dr. Varga Miklós részére!

Kérjük töltse ki az itt látható adatlapot, és amint lehet, felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

További szakértőink

MUDr.Csóka Tibor
Szakértő

MUDr. Csóka Tibor

Integratív onkológiai szaktanácsadó  Mottó: „Szemelyre szabva, kiegészítve, hatékonyabban!” Az orvos kezel, a természet gyógyít. Medicus curat, nautra sanat. (Arbiter Petronius)

Tovább olvasom »

Szabó Nikolett

Tudományos kutató, a Naja Forest Kft. ügyvezetője Szabó Nikolett a Naja Forest bio folyékony gomba kivonatok gyártója és fejlesztője. Aktívan

Tovább olvasom »

Illés Krisztina

Illés Krisztina mesterkozmetikus vagyok. Azért választottam hivatásomul a kozmetika világát, mert a szépség vonzásán túl számomra ez a szakma jelenti

Tovább olvasom »
0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

   vagy

   Elfelejtette jelszavát?

   Jelszóemlékeztető

   Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

   For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

   I agree to these terms.