A földimandula enzimeket, fitohormonokat, E-vitamint, biotint, flavonoidokat és rostokat tartalmazó biokomplex anyag. Gyorsan hasznosuló energiaforrás, alacsony keményítő és szénhidrát tartalommal, így a belőle készített liszt és panír felhasználható a gluténmentes, autoimmun és vegán étrendben egyaránt.
A Naja Forest Superfood lisztek összetételükben nem tartalmaznak allergéneket, és nem irritálják az esetenként gyulladt bélnyálkahártyát. Alkalmasak főzéshez és sütéshez egyaránt.
Jól keverhetőek más maglisztekkel is. Kitűnő adalékanyagaik a különböző zabkásáknak, bébiételeknek, levesek, főzelékek sűrítésére is alkalmazhatóak. Készíthetünk belőlük kenyereket, édes és sós süteményeket.
Az új lisztek előnye a magas rosttartalom, valamint az a tény, hogy gluténmentes lisztforrásként szolgálnak, amely a cöliákiás, gluténérzékeny, különböző ételallergiákban és étel intoleranciákban szenvedők számára is fogyasztható, ilyen:
Az ősbúzaliszt a modern kori konyha felfedezettje. Főzéshez, sütéshez egyaránt használhatja. Más liszttel keverve kenyeret is süthet belőle. A modern búzákhoz képest könnyebben emészthető. Szénhidrát tartalma alacsony. Béta-karotin tartalma a normál búzáénál jóval magasabb, így immunrendszerünket erősítheti. Magas A vitamin tartalma a szempanaszok kezelésében segíthet, védelmet kaphatunk a légúti fertőzésekkel szemben, egészségesen tartja a bőrt, hajat és a fogakat. Magas lutein tartalma (antioxidáns) szemünk egészségét támogathatja. Riboflavin (antioxidáns) tartalma miatt energizáló hatása van, és lassítja az öregedést. (Glutént tartalmaz!!!)