Barion Pixel

Rólunk

Vezérelvünk a szakszerűség és megbízhatóság!

A kutatócéget 2013-ban alapítottuk termesztett gombafajokból folyékony gombakivonatok készítésére.

Megoldandó feladataink között szerepelt:

 • a standardizált, bizonyított hatóanyag tartalmú alapanyagok biztosítása (az FDA által tanúsított amerikai laborból származó, bevizsgált alapanyagokkal dolgozik a cég);
 • a poliszacharid típusú hatóanyagok vizes kivonatának megromlásának megakadályozása;
 • az alkoholban oldható hatóanyagok kivonása után az alkohol eltávolítása (egyes fogyasztói szegmensek számára ugyanis problémás lehet az alkohol tartalmú étrendkiegészítők fogyasztása),
 • majd a két különböző kivonat stabil, kicsapódás nélküli és fogyasztásra alkalmas egyesítése egy bio minősíthető termékben.

Az indulás után két évvel, 2015-ben termékeink népszerűvé váltak a piacon, értékesítésünk felfutott, ez pedig lehetővé tette üzemünk korszerűsítését.

Sor került nagy desztillátorok, üvegtöltőgép és automata kupakoló, továbbá magas higiéniai színvonalú gombatermesztő-berendezés (saját pecsétviaszgomba termesztést tesz lehetővé) beszerzésére is, amik segítségével jelentős kapacitásbővítést értünk el, illetve labormunkában szakképzett munkaerővel is bővültünk.

A gyártástechnológiáról, készítményekről – 100%-ban biotermékek magas és standardizált hatóanyag-tartalommal

A termékek egyedisége a hazánkban és Európa-szerte egyedülálló, cégünk által kifejlesztett gyártástechnológiában, a folyékony készítményekben rejlik. Eddig a gombakészítmények kapszula, kivonatkapszula vagy etanol tinktúra formában voltak elérhetőek, az új gyártástechnológia viszont lehetővé teszi, hogy a gombákban lévő valamennyi szerves és szervetlen hatóanyag egy folyadék-készítményben koncentrálódjon.

Győri laborunk a gombaporok nagy részét, mint teljes spektrumos terméket szerzi be: az alapanyagokat biztosító amerikai cég termesztő üzemében 98%-os átszövetettségnél és a tűfejek megjelenésénél leállítják a biológiai folyamatot (azaz nem várják meg a termőtestek teljes kifejlődését), ezáltal a gombafonalak által a termesztőközegbe kiválasztott anyagokat is megőrizve.

A gyártás folyamata 7 lépcsőben történik:

 1. Első lépésben az üzembe beérkezett alapanyagot 96%-os etanolba áztatjuk. Ez lehetővé teszi az emberi emésztőrendszer számára emészthetetlen kitinváz elroncsolását és a szerves anyagok kioldását. A folyamat néhány napot vesz igénybe.
 2. Ezt követően a beáztatott gombát egy szűrő segítségével szűrjük.
 3. A kiszűrt etanolos oldatot desztillálóba helyezzük, amelynek köszönhetően a végoldat etanolmentes lesz.
 4. A visszamaradt gombapépet néhány óra alatt vízben főzzük, ennek hatására a poliszacharidok kioldódnak.
 5. Az oldatot egy laboratóriumi centrifugáló berendezésbe helyezzük, amely különválasztja a szilárd és folyékony fázisokat.
 6. A folyékony, vizes fázist ismét desztillálóba helyezzük, ahol a víz eldesztillálása történik, ezáltal a végoldat vízmentes lesz, ami megakadályozza a gombákra egyébként jellemző romlékonyságot.
 7. Végül a szerves és szervetlen oldatot homogenizáljuk glicerin segítségével. A glicerin teljesen testbarát anyag, amely a vitamin- és ásványianyag- molekulákat lezárja, nem engedi, hogy a tárolás során bármilyen minőségi hiba érje a hatóanyagokat. Segíti a felszívódást is, ezáltal bélrendszeri probléma esetén is felszívódnak az értékes hatóanyagok, továbbá kellemes ízt kölcsönöz a készítménynek.

  Vállalkozásunk 2015-ben elnyerte a Hungária Öko Garancia tanúsítványt, ezáltal igazoltan ellenőrzött körülmények között, szigorú követelményeknek megfelelően zajlik a gyártás. A 100%-os biokészítmény minősítés kiemelten fontos. A gombák a növekedés helyén lévő talajból és vízből szivacsszerűen felvesznek mindent, értve ez alatt a toxikus vegyületeket és nehézfémeket is. Ellenőrzött bio termesztési körülmények között azonban  ilyen jellegű hatások nem fordulnak elő. Saját biosátorral rendelkezünk és alapanyagaink 80%-át az amerikai Aloha Medicinals-tól szerezzük be, amely a világon egyedülállóan képes bio körülmények között magas hatóanyaggal termeszteni ezeket a gombákat. További fontos jellegzetesség a nagyon magas poliszacharid tartalom, amely a gyártás során is megőrzésre kerül.

A készítmények a poliszacharidok, peptidoglikánok mellett a gombákban lévő értékes, szerves anyagokat is tartalmazzák: esszenciális aminosavak, triterpének, ásványi anyagok és nyomelemek (Ca, P, Na, K, Fe, Zn, Cu, Mn, Se), valamint vitaminok (ergoszterol). Ugyanis nem csak az számít, hogy mekkora egy adott készítmény hatóanyag tartalma, hanem az is, hogy mennyire tud felszívódni és hasznosulni a szervezetben. Erre adnak hatékony megoldást a NaJa Forest bio gomba folyékony kivonatok, ugyanis a gombák hatóanyagait sűrített formában tartalmazzák, így egy adag folyékony kivonat hatóanyagtartalma sokszorosa a kapszulákénak.

Üzemünkben ötféle gombából (Kínai hernyógomba/Cordyceps, Reishi/Ganoderma, Mandula gomba, Maitake, Shiitake) készítünk folyékony kivonatokat mono- és kombinált készítmények formájában. A készítmények a stabilizált hatóanyagoknak köszönhetően vizsgálatokkal alátámasztottan rendkívül kedvező élettani hatásokat fejtenek ki.

A Naja Forest Kft. tevékenysége túlmutat azon, hogy termékeket állítunk elő. Támogatjuk a rászoruló betegeket, vagyis létezik egy másfajta társadalmi felelősségvállalás is a részünkről. A mi felfogásunkban az egészség nem önmagában a testi egészséget jelenti, hanem a lelki épséget is, és azt, hogy az ember szociális lény, akinek az egészsége közösségben őrizhető meg leginkább. Munkánkkal ezt a teljességet igyekszünk segíteni.

NaJa Forest – Vissza a természetbe!

Bio folyékony gomba kivonatok nem csak a testnek, hanem a léleknek is

Az üvegeken található NaJa logó a Navajo indiánok szimbóluma, melyet mi kiegészítettünk egy gomba motívummal. Ezzel azt szeretnénk jelképezni, hogy a termék gyártása során az indiánok örökségét követve a természet adta gyógyítókat alkalmazzuk, vagyis a gombákat. Meggyőződésünk, hogy a XXI. század gyógyítói a gombák.

Az indián gyógyítók szerint, ha összhangban élsz a természettel, figyelsz belső hangodra, és a test, a lélek és a szellem egységére, megóvhatod, vagy helyreállíthatod egészségedet. A “NaJa” jelentése az indián kultúrkörben: “az ártó szellemek távol tartása”. Úgy tartották, hogy a betegségeket az ártó szellemek, illetve a lélek testtől való eltávolodása okozza, és a gyógyulás is csak annak visszatérése után lehetséges: a lélek és a természet egyensúlyának visszaállításával megszűnik a betegség. Elsősorban a lelki eredetű betegségeket gyógyították, mert úgy tartották, hogy a lelki betegségek gyógyítása során, a test is meggyógyul. Gyógyítási szertartásaik célja a rosszakarat, a rosszindulatú, ártó szellemek távol tartása volt, és a jóindulat, valamint a támogatás elnyerése a természetfeletti erőktől.

A NaJa Forest termékek nem csak a testre, hanem a lélekre is jótékony hatással lehetnek. A gombakivonatok nagy részéről ugyanis megállapították, hogy kedélyjavító, antidepresszáns és szorongásoldó hatású, valamint segíthet helyreállítani a megbillent lelki állapotot.

Partnereink – Együtt a minőségért és egészségért!

Aloha Medicinals

A NaJa Forest folyékony gomba kivonatok gyártásához az alapanyagok 90%-ban az AlohaMedicinals-tól érkeznek.

Az Aloha Medicinals Inc. a világ egyik legnagyobb gyógygomba termékeket forgalmazó cége, melynek kiváló minőségű termékei BIO és KÓSER minősítéssel rendelkeznek, megközelítőleg 223 gombafaj termesztését végzik.

Az Aloha Medicinals képes előállítani a mai világban elérhető legjobb minőségű, leghatékonyabb és leginkább tömény gyógygomba terméket, miközben minden lehetséges nehézfém szennyeződés, növényvédő szerek, herbicidek vagy rovar maradékanyagok ellen biztosítva van, amelyek olyan gyakoriak más gomba termékekben.

Az ökológiai igazolással rendelkező gyógyszerészeti gombák legnagyobb mai termelője lett, jelenleg több mint 700 vállalatnak szállítanak nyersanyagot.

CROmed Kft.

A CROmed Kft. budapesti székhelyű vállalkozás egyedülálló képalkotó szolgáltatásokat nyújt. A CROmed csapata egyesíti a képalkotás tudományát, a fizikát, a radiokémiát, az immunológia és a preklinikai képalkotás területén szerzett szakértelmet. A laboratóriumok a Semmelweis Egyetem Orvosbiológiai Intézetében találhatók, ahol a képalkotáshoz szükséges teljes portfólió (PET/MRI, SPECT/CT, optikai, multifoton mikroszkópia, AtomicForce mikroszkóp) rendelkezésre áll.

A Naja Forest Kft. által több éves munkával kidolgozott eljárás a gombák összes, víz- és zsíroldható hatóanyagát nagy töménységben kivonja, és így az elérhető egészségvédő hatásokat a maximális szinten tarthatja. Ehhez azonban folyamatos fejlesztőmunka szükséges.

Többek között az új kivonási és formulázási eljárásokkal előállított gyógygomba-kivonatokat kíméletes biológiai kísérletekben is tesztelik. A gyógyszerfejlesztésben egyedülálló képalkotó szolgáltatásokat nyújtó CROmed Kft. és a termelő-fejlesztő Naja Forest Kft. közötti együttműködés eredményeképpen a világ jelenleg legfejlettebb képalkotó műszereivel és komplex adatelemzéssel tudományos újdonságok keletkeznek a fejlesztés során.

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

   vagy

   Elfelejtette jelszavát?

   Jelszóemlékeztető

   Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

   For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.