Csapatunk

Szabó Nikolett

a bio folyékony gombakivonatok feltalálója, tudományos kutató a Naja Forest Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója

Szabó Nikolett a Naja Forest bio folyékony gomba kivonatok gyártója és fejlesztője.

Aktívan részt vesz a gomba termékek fejlesztésében, valamint gyártási-kutatási folyamatok felügyeletében. Rendkívül nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy a gombakivonatok készítéséhez felhasznált alapanyagok kizárólag a világ legjobb, természetes termőterületeiről érkezzenek.

Nikolett szenvedélyes érdeklődése a gyógygombák pozitív élettani hatása iránt abból fakad, hogy szeretne minél több embert megismertetni ezzel a természetes, ám mégis igen hatékony gyógymóddal.

2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen. Kilenc évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni az orvostudománynak egy olyan területével, amit ma nemcsak hivatásomnak, hanem szenvedélynek is tekintek. Ez pedig nem más mint a népegészségtan és népegészségügy, melynek szerves része a megelőzés.

Gyógyítói gyakorlatom során a komplementer medicinát és az egyetemi orvoslást, a táplálkozásterápiát, a gyógygombákat, és bizonyos mértékben a pszichológiát is egymással kombináltan használom. Hiszek abban, hogy az egyes módszerek egyénre szabottan összeválogatva együtt jobban szolgálják a gyógyulást.

Az egészséget tablettákkal lenyelni, injekcióval megkapni nem lehet, ezért az egészséges életmódra nevelést tartom elsődleges szempontnak a prevenciós tevékenység során. Elhivatottságom és szakmai felkészültségem bizonyítja, több konferencia, előadás-meghívás, kutatásaim: Számos Táplálkozás-tudományi kutatásban vettem részt, többek között a Mintamenza program kidolgozásában.

Tagja vagyok a Fiatal Higiénikusok Fórumának, valamint a Magyar Higiénikusok Társaságának.

2013-tól kezdtem el foglalkozni a gyógygombákkal, ehhez kapcsolódóan számos kutatásban vettem részt, többek között a Mandula gomba ergoszterol meghatározására és jelentőségére vonatkozó vizsgálatokban. Kutatásaim első sorban a gyógygombák poliszacharid és D-vitamin tartalmának jelentőségére világítanak rá, melyek tartalma révén népegészségügyi jelentősége lehet a 21. században a hazai halálozási statisztikákat vezető megbetegedésekben.

Nagy Ferenc

a bio folyékony gombakivonatok feltalálója, tulajdonos, fejlesztő

Tanulmányait az USA-ban végezte Fungi Perfecti Seminars-on, gombákkal kapcsolatos ismereteit a világ egyik legismertebb mikológusánál, Paul Stamets-nél szerezte.

25 évet élt az USA-ban. Már akkor kapcsolatban állt a világ legnagyobb bio gomba termesztő cégével, az Aloha Medicinals-sal, akitől az alapanyagaink egy részét a mai napig vásároljuk.

Kutatásait Európa legnagyobb és legkorszerűbb gomba termesztő cégénél folytatta az osztrák Mushroom Prodution Center GmbH-nál, ahol a világ egyik legnagyobb gomba spóra bankja található.

Bálint Péter

élelmiszer-minőségbiztosító agrármérnök, gyártástechnológiai fejlesztő

A Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári karán 2001-ben szerzett élelmiszer-minőségbiztosító agrármérnöki diplomát. Pályáját a mosonmagyaróvári egyetemi kar mikrobiológiai laboratóriumban kezdte, az itt eltöltött 3 évben élelmiszerek és felszíni vizek mikrobiológiai vizsgálatát végezte.

Ezután munkáját a Növényélettani Tanszéken folytatta, ahol az itt található közel ezer törzset számláló alga törzsgyűjtemény fenntartója volt 16 évig. Ezen időszak alatt biztosította az alga tenyésztő-tesztelő laboratórium működését, továbbá kutatási projektekben vett részt, elvégezve azok laboratóriumi feladatait. Társszerzőként összesen 35 tudományos közleménye jelent meg, melyből 12 tudományos folyóiratcikk volt.

Korunk egészségmegőrzésének fejlesztése és a természet adta gyógyító lehetőségek kiaknázása, valamint az új laboratóriumi kihívások motiválták, hogy 2021-ben csatlakozzon a NaJa Forest csapatához. Üzemünkben a gyógygomba, valamint a gyógynövény kivonatok gyártásáért felel az etanolos és vizes frakciókból történő maximális hatóanyag kihozatallal. Kollégáival együtt részt vesz új termékek és a desztillációs eljárások fejlesztésében.

Pongrácz Bálint

biomérnök, gyártástechnológiai fejlesztő

Fiatal koromtól kezdve érdeklődöm a természettudományok iránt. Tanulmányaimat a veszprémi Pannon Egyetemen végeztem, ahol biomérnökként diplomáztam.

Egyetemi gyakorlatomat Magyarország piacvezető malomipari cégénél töltöttem, ahol közelebbről megismerkedhettem az élelmiszeriparral, főként élelmiszeripari analitikai és toxikológiai vizsgálatokkal foglalkoztam.

Ezt követően két évig, egy akkreditált anyagvizsgáló és méréstechnológiai laboratóriumban dolgoztam, ahol radioaktív és veszélyes anyagokkal való vizsgálati tapasztalatra tettem szert.
Úgy érzem a Naja Forest Kft-nél megtaláltam a helyem. Mindig is egy olyan cég részese akartam lenne, ami egy egészségesebb és élhetőbb világért dolgozik nap mint nap. 

Csernák Györgyi

laboratóriumi asszisztens, belső koordinátor

Szakképzettség: víztechnológus
Tanulmányok: Mayer Lajos Vízügyi Szakközépiskola
Munkahelyek: Magyar Vagon és Gépgyár Olajlaboratórium, Laboráns
Győr-Moson-Sopron Megyei Növényvédelmi és Agrokémiai Állomás, Analitikai laboráns
Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, Analitikai laboráns
Jelenleg: Naja Forest Kft, Laboratóriumi asszisztens

Gyógygombákról először 2013-ban hallottam. A Fiatal Higiénikusok konferenciáján hangzott el Szabó Nikolett előadása: A XXI. század gyógyítói: a Gombák ,amely nagy hatást gyakorolt rám. Különleges, érdekes feladatnak gondoltam, ahol fő szempont az emberek egészsége. 2015-ben kaptam lehetőséget, hogy csatlakozzam a Naja Forest csapatához és boldogan mondtam igent. Büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek a világon is egyedülálló gyártástechnológiának, munkámmal hozzájárulhatok az emberek egészségesebb életviteléhez.

Mohácsi Mária

laboratóriumi asszisztens

Budapesten születtem, itt jártam általános iskolába, itt éltem gyermekéveimet.

A Budai Nagy Antal Gimnáziumban érettségiztem, ahol laboráns képesítést kaptam, majd a Petrik Lajos Vegyipari Technikumban folytatva tanulmányaimat, vegyésztechnikusi minősítést szereztem. A következő években ebben a szakmában dolgoztam a Magyar Kábel Művek Fejlesztő laboratóriumában.

1983-ban kerültem Győrbe és sikerült elhelyezkednem az akkori KÖJÁL Élelmiszerkémiai laboratóriumába.

Továbbiakban áthelyezések folytán az ÁNTSZ-ben foglalkoztam nagyműszeres analitikával, majd ismét az élelmiszerek vizsgálatához tértem vissza, egészen nyugdíjba vonulásomig. Ez idő alatt ismertem meg a gyógygombákat, mint vizsgálati mintákat és a későbbiekben ténylegesen használva jótékony hatásukat is. Nagyon érdekesnek, szépnek találtam ezt a területet. Igen örültem, hogy nyugdíjasként lehetőséget kaptam, hogy itt, a Naja Forest Kft.-nél dolgozhassak kedves kollégákkal együtt.