Barion Pixel

Szabó Nikolett

Szabó Nikolett

Tudományos kutató, a Naja Forest Kft. ügyvezetője

Szabó Nikolett a Naja Forest bio folyékony gomba kivonatok gyártója és fejlesztője.
Aktívan részt vesz a gomba termékek fejlesztésében, valamint gyártási-kutatási folyamatok felügyeletében. Rendkívül nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy a gombakivonatok készítéséhez felhasznált

alapanyagok kizárólag a világ legjobb, természetes termőterületeiről érkezzenek.
Nikolett szenvedélyes érdeklődése a gyógygombák pozitív élettani hatása iránt abból fakad, hogy szeretne minél több embert megismertetni ezzel a természetes, ám mégis igen hatékony gyógymóddal.

2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen. Kilenc évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni az orvostudománynak egy olyan területével, amit ma nemcsak hivatásomnak, hanem szenvedélynek is tekintek. Ez pedig nem más mint a népegészségtan és népegészségügy, melynek szerves része a megelőzés.

Gyógyítói gyakorlatom során a komplementer medicinát és az egyetemi orvoslást, a táplálkozásterápiát, a gyógygombákat, és bizonyos mértékben a pszichológiát is egymással kombináltan használom. Hiszek abban, hogy az egyes módszerek egyénre szabottan összeválogatva együtt jobban szolgálják a gyógyulást.

Az egészséget tablettákkal lenyelni, injekcióval megkapni nem lehet, ezért az egészséges életmódra nevelést tartom elsődleges szempontnak a prevenciós tevékenység
során.

Elhivatottságom és szakmai felkészültségem bizonyítja, több konferencia, előadás-meghívás, kutatásaim:

Számos Táplálkozás-tudományi kutatásban vettem részt, többek között a Mintamenza program kidolgozásában

Tagja vagyok a Fiatal Higiénikusok Fórumának, valamint a Magyar Higiénikusok Társaságának

2013-tól kezdtem el foglalkozni a gyógygombákkal, ehhez kapcsolódóan számos kutatásban vettem részt, többek között a Mandula gomba ergoszterol meghatározására és jelentőségére vonatkozó vizsgálatokban.

Kutatásaim első sorban a gyógygombák poliszacharid és D-vitamin tartalmának jelentőségére világítanak rá, melyek tartalma révén népegészségügyi jelentősége lehet a 21. században a hazai halálozási statisztikákat vezető megbetegedésekben. Tekintettel arra, hogy a gombák gyógyhatásainak megítélése napjainkig többnyire csak néprajzi, kulturális- és orvostörténeti érdekesség volt, és jelenleg még csak a kezdetén vagyunk annak, hogy megérthessük azt a sokféle, egészségre kifejtett jótékony hatást, ami a gombákban rejlik, ezért a kutatásaimban, előadásaimban szeretnék rávilágítani arra is, hogy milyen nagy mértékben ígéretesek az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében, beleértve például az egyre több emberi életet veszélyeztető daganatos megbetegedéseket is.

Az egyik legfontosabb dolog, amire ráébredtem a gombákkal végzett munka során az az, hogy a gombák a természet CSODÁI, a biológia törvényszegői! Megkérdőjelezik az életről kialakult elképzeléseinket. Se nem növény se nem állat (bár az állatokhoz genetikailag közelebb állnak), s mégis mindenütt jelen vannak. Igaz, rejtve. A gombák többnyire láthatatlan, egysejtű lények és föld alatt húzódó hajszálvékony gombafonalak. Nélkülük a biológiai folyamatok nagy része egyszerűen nem működne. Az erdők egészségének őrei világszerte a gombák. Lebontják és a növények számára újra felhasználhatóvá teszik a szerves anyagokat és tápanyagokat, vizet, valamint kémiai védőanyagokat szolgáltatnak. Az általuk termelt bioaktív vegyületek nyitották meg az utat az antibiotikumok felé.

A másik jelentős felismerés számomra az, hogy annak érdekében, hogy a maximálisan kiaknázható legyen egy növény gyógyító ereje, ki kell használni a növények aktív anyagiban rejlő szinergiát, és meg kell őrizni az összetevők egyensúlyát. Tehát nem elég csak az egyik vagy csak a másik hatóanyagot kivonni, ahogy a gyógyszeripar is teszi.

Miért van jelentősége a hatóanyagok,,szájon át,, történő felszívódásának?

Az immunrendszer jó erőnléte egészségünkre nézve elengedhetetlen követelmény. Aktív immunrendszer nélkül védősejtjeink, a fehérvérsejtek álomba merülten sodródnak szöveteinkben. Épp a sejtvédelmi mechanizmusok felébresztése az, aminek a tudósok már egy idő óta nagy figyelmet szentelnek.

Az 1960-as évektől kezdve kezdtek el a tudósok ráébredni arra a tényre, hogy a tipikus orális kiegészítés nem képes teljes terápiás potenciálját biztosítani. A gyomorban és a gyomor-bélrendszerben lévő enzimek csökkenthetik az orális kiegészítőket. Az is probléma, hogy az antioxidánsok nem képesek hatékonyan áthaladni a sejtmembránokon. Például számos olyan flavonoid, amelyek a laboratóriumban in vitro erőteljes antioxidáns hatást fejtenek ki, az orális fogyasztás után csak nagyon alacsony koncentrációkat érnek el a vérben.

A lakosság nagy része emésztési és felszívódási zavarokkal küzd, tehát sokkal nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztanunk a kapszulákból, tablettákból, hogy a hatásos hatóanyag mennyiséget be tudjuk vinni, és akkor sem biztos, hogy ezen hatóanyagok felszívódnának. A folyékony formulával ezt a problémát kiküszöböljük, mert már a száknyálkahártyáján keresztül megtörténik a felszívódás.

Az általunk alkalmazott homogenizáló anyag a hatóanyagok sejtfalon keresztül történő átjutását is biztosítja.

Küldjön üzenetet Szabó Nikolett részére!

Kérjük töltse ki az itt látható adatlapot, és amint lehet, felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

További szakértőink

MUDr.Csóka Tibor
Szakértő

MUDr. Csóka Tibor

Integratív onkológiai szaktanácsadó  Mottó: „Szemelyre szabva, kiegészítve, hatékonyabban!” Az orvos kezel, a természet gyógyít. Medicus curat, nautra sanat. (Arbiter Petronius)

Tovább olvasom »

Dr. Varga Miklós

Dr. Varga Miklós vagyok. Állatorvos és természetgyógyász végzettségem van. 1984-ben Budapesten végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. Természetgyógyász végzettségem Manchesterben 2012-ben szereztem

Tovább olvasom »

Illés Krisztina

Illés Krisztina mesterkozmetikus vagyok. Azért választottam hivatásomul a kozmetika világát, mert a szépség vonzásán túl számomra ez a szakma jelenti

Tovább olvasom »
0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

   vagy

   Elfelejtette jelszavát?

   Jelszóemlékeztető

   Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

   For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

   I agree to these terms.