Szájon át

Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy annak valószínűsége, hogy az ember valamikor meghal immár jó ideje stabilan 100 %. Ezt egészen biztos, hogy nem tudjuk elkerülni. A jó egészség arra való, hogy képesek legyünk teljes mértékben kihasználni az időt, ami adatott. Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy…

Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy annak valószínűsége, hogy az ember valamikor meghal immár jó ideje stabilan 100 %. Ezt egészen biztos, hogy nem tudjuk elkerülni.

A jó egészség arra való, hogy képesek legyünk teljes mértékben kihasználni az időt, ami adatott. Arra való, hogy egész életünkben lehetőségeink szerint maximálisan funkcióképesek legyünk, hogy elkerüljük a megnyomorodást és a betegségekkel vívott fájdalmas, hosszadalmas csatározást.

Alapvetően két betegségcsoportot különböztethetünk meg:
  – az egyik csoport a gazdaságilag fejlettebb területekre jellemző: bőség betegségei mértéktelen táplálkozás: rák   (vastagbél, tüdő, emlő, leukémia, gyermekkori agytumor, gyomor, máj, cukorbetegég, szívkoszorúér betegség)
  – a másik csoport inkább a mezőgazdasági területeken fordul elő: szegénység betegségei tüdőgyulladás,  bélelzáródás, fekélybetegség, emésztőszervi betegségek, tüdőtuberkulózis, parazitafertőzések, reumás    szívbetegségek, anyagcsere és hormonális betegségek

Ahogyan egy fejlődő társadalom elindul a jólét felé, az emberek táplálkozási és életmódbeli szokásai megváltoznak. Az emberek nagy részénél kialakulnak a felszívódási problémák, így a hasznos és sokszor igen drága táplálkozás kiegészítőket sem váltják ki a tőlük várt hatást.
A béltraktus nemcsak az emésztésben és a kiválasztásban tölt be jelentős szerepet, hanem az immunvédekezésben is fontos funkciói vannak. Mivel legalább 400 m 2 -nyi felületű, a legnagyobb, a külvilággal kapcsolatban álló testfelületnek számít. A benne található bélbaktériumok száma 10 14 , ami egy átlagos súlyú felnőtt ember testtömegéből 6-8 kg-nyit tesz k! Ezek a baktériumok nemcsak a bélrendszer helyi védekezésében, hanem az
immunrendszer állandó „ébrentartásában”, egyes anyagcsere-folyamatok szabályozásában és néhány vitamin termelésében is közrejátszanak.

Az egyoldalú, helytelen táplálkozás, a rossz emésztés, a környezetszennyező anyagok, egyes gyógyszerek, allergiák és a tartós stressz jelentős fokban károsíthatja a normál flórát. Ez nemcsak a normálisan is jelenlevő bélbaktériumok mennyiségi és minőségi összetételét változtatja meg, hanem lehetővé teszi más kóros törzsek, gombák, élősködők elszaporodását is. Ha a mikrobiom érzékeny egyensúlya felbillen, több a firmicutes törzs, mint a bacteriodetes, előbb vagy utóbb emésztőrendszeri problémáik lesznek. Így alakulnak ki a mostanában egyre több embert érintő intoleranciák is. Ha nem megfelelő a mikrobiom, akkor az emésztés és felszívódás folyamata is károsodik. Súlyosabb esetekben a bélflóra és a nyálkahártya a legkülönfélébb külső hatások következtében megváltozhat, áteresztőképessége módosulhat. Ilyenkor a legáltalánosabb probléma, hogy szedik az általuk jónak gondolt vitamin, ásványi anyag komplexet vagy étrend-kiegészítőt, de nem jelenik meg a szervezet részéről az állapot javulás, ugyan olyan fáradékonyak, dekoncentráltak. Senki ne keseredjen, van megoldás!

Szervezetünk gyors és hatékony tápanyagellátása érdekében hoztuk létre a szájon át terméksorozatunkat.

Tény, hogy a szájon át történő felszívódás sokkal hatékonyabb, mint a tápcsatornán keresztül történő hasznosulás, ugyanis a tápanyagok gyorsabban szívódnak fel a száj bukkális nyálkahártyáján keresztül.
A szájüreget bő vérellátása és vékony epitheliuma viszonylag kis felülete ellenére is alkalmassá teszi különböző hatóanyagok felszívódására. A szájüreg pH-ja közel neutrális (pH 6), ahol az enyhén bázikus elektrolitok jelentős hányada disszociálatlan, így ezek lipoid-víz megoszlási hányadosuk alapján jól felszívódhatnak a szájüregből. Egy adott vegyület felszívódását elsősorban disszociációs konstansa határozza meg.
A szájüregből felszívódó hatóanyagok azonnal a szisztémás keringésbe jutnak, nem úgy, mintha a bélből szívódna fel, amikor a portalis vénán keresztül először a májba kerül. Míg a hagyományos kiegészítők a gyomrot is megterhelik, mivel nagyobb mennyiségű sósav teremésére van szükség a gyomorban, hogy a lebontás megtörténjen, az étrend-kiegészítő sprayk a készítményt közvetlenül a véráramba szállítják a bukkális membránon keresztül (belső arc) keresztül.
A nyelv alatti nagy felületű, vékony, jó vérellátású, vaszkularizált és nagy permeabilitású nyálkahártya kedvező környezetet biztosít főleg a vízoldékony anyagok gyors felszívódáshoz. Az egyenletes hőmérséklet és a stabil pH eredményeként a felszívódás kis változékonyságú, jól reprodukálható. Innen felszívódva a hatóanyagok közvetlenül a szisztémás keringésbe jutnak.
A hatóanyagok vérárammal való szállítását a molekulák fizikai, kémiai sajátosságai (így méretük, lipoid-oldékonyságuk) szinte egyáltalán nem befolyásolják. A vérkeringés másodpercek alatt a test legtávolabbi pontjára is eljuttatja a benne oldott anyagokat. Azok átjutása a kapilláris falán összehasonlíthatatlanul gyorsabb, mint a penetráció bármilyen formája más membránok esetében. Az átjutás ilyenkor a kapilláris-endothelben lévő intercelluláris csatornákon keresztül történik, hajtóereje a vérnyomás. Ez a hatás érvényesül például intravénás injekciók esetében.
A száj nyálkahártyán keresztül történő felszívódásnak elsősorban vízben oldódó hatóanyagok (poliszacharidok, flavonoidok és vízben oldódó vitaminok) esetében van létjogosultsága.
A svájci Pharmabase kutatóintézet vizsgálata szerint egy tizenkét hetes klinikai vizsgálat során a D-vitamin felvétele 67% -kal volt gyorsabb orális permetezéssel, mint a hagyományos tabletták használata. A felszívódás 127% -ra nőtt, ha az egyénnek kezdetben elégtelen szintje volt.
A megalkotott új étrend-kiegészítő spray esetében régi álmunk teljesült, ugyanis a készítmény teljes spektrumú, nagy tisztaságú gyógygomba kivonatokat tartalmaz. A gombakivonatok fő esetében különösen előnyös a szájnyálkahártyán keresztül történő felszívódás, ugyanis fő hatóanyagaik a poliszacharidok, melyek egyben az immunrendszerünk üzemanyagai. Külön említést érdemelnek a Pecsétviaszgomba értékes összetevői, melyek növelik a vér oxigénszállító kapacitását. Segítik a szövetek és a vér oxigén telítettségét. Ezáltal a fáradékonyág is sokkal gyorsabban csökken, de vérnyomás is gyorsabban helyre billenhet.
Szerves germánium tartalma a fejfájás gyorsabb csökkentésében játszhat jelentős szerepet.

Sportolók esetében a Cordyceps értékes összetevői hatékonyan befolyásolják az izommunkát. Mivel az összetevők már a szájnyálkahártyáján keresztül felszívódnak, a máj is tehermentesítésre kerül. További előnye a készítménynek a szinergizáló hatás, amely azt jelenti, hogy a hatóanyagok egymás hatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat. Ez a szinergizáló hatás előhívja a belső orvost. A maximális immunitás védi és támogatja a szervezet öngyógyító képességét.
A megőrzött egészség nagyobb kincs, mint a legyőzött betegség!

 

Összeállította:
Szabó Nikolett
tudományos kutató

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print
0