Barion Pixel

A gombák csodálatos világa (Előadás)

A kelet-ázsiai országokban több ezer éves hagyománya van a gombákkal való gyógyításnak.

Számos hazai vonatkozású adat bizonyítja, hogy a különböző gombafajok terápiás célú alkalmazásának a Kárpát-medencében is figyelemre méltó hagyománya van és őseink is alkalmazták a gombákat a népgyógyászatban.

Tágra nyílt világunkban csak a 21. században jelentek meg a különböző gombakészítmények, amelyek elsősorban Kínából érkeztek, és olyan alapvető egészségügyi problémákat gyógyítottak meg, amelyekre már hosszú idő óta vártak az emberek.

Az elmúlt ötven évben nagyot fejlődött a gombák egészségre gyakorolt hatásainak tudományos igényű kutatása is, és több, gombákból előállított hatóanyag frakciót és kivonatot klinikai vizsgálatokban is biztató eredményekkel alkalmaztak. Azonban nem elég csak az egyik vagy csak a másik hatóanyagot kivonni, hanem a szinergizáló hatásra kell törekedni.

A gombákban lévő bioaktív hatóanyagok ugyanakkor a gomba nehezen emészthető sejtfalai közé zárva, étkezéssel nem nagy mennyiségbe kerülnek a szervezetbe. Szükséges a hatóanyagok feltárása modern eljárásokkal. Ezt a kivonatolási technológiát dolgozta ki a Naja Forest Kft., melynek eredményeképpen nem kell elfogyasztani az emésztő rendszer számára egyébként sem hasznosítható kitinvázat, így az értékes hatóanyagok 100 %-ban hasznosulnak.

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

   vagy

   Elfelejtette jelszavát?

   Jelszóemlékeztető

   Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

   For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.