IV. 6. Bio folyékony gomba kivonatok az allergiás időszak átvészeléséhez

A tüsszögés, csöpögő orr, könnyben úszó, viszkető szemek és légutak, irritáltság és kimerültség a szénanátha állandó kísérői.

Tavasztól őszig milliók és milliók szenvednek ettől a betegségtől. Komolyabb esetben ezeket a tüneteket köhögés, zihálás és nehéz légzés is kísérhetik. Égető viszketés, duzzanat és bőrpír, akár csalánkiütés is előfordulhat. A szénanátha a különféle virágporok okozta szezonális allergiás megbetegedések összefoglaló neve. A tavaszi szénanáthákat többnyire fák virágpora váltja ki, a nyáriakat különféle füveké, az őszieket pedig a gyomnövényeké.

Tehát mi is az allergia tulajdonképpen?

Egy „divatos” betegség, egy újkori nyavalya, mondhatjuk első ránézésre. És valóban, az utóbbi harminc évben drasztikusan megnőtt az allergiások száma a népesség körében. A fiataloknak már több mint az 1/3-a allergiás.

A káros környezeti hatások (pl.: UV sugárzás, levegő- és vízszennyezés, dohányzás, pollen, tartósítószerek, stressz) nagy mennyiségben szabadítanak fel szabadgyököket a szervezetben. Ezek felszaporodva, már jelentős számú egészséges sejtet károsíthatnak, azokba beépülve megakadályozzák természetes védekező-, megújuló hatásmechanizmusát.

Mi is történik bennünk allergia és gyulladás esetén?

Az esetek legnagyobb részében egy hisztaminnak nevezett anyag szabadul fel bennünk. Ez a hisztamin egy pici kis molekula, az egyik aminosavból, a hisztidinből képződik. Ez a hisztamin csak nagy mennyiségben ártalmas, ugyanis kis mennyiségben folyamatosan jelen van. A sejtek ezeken a hisztaminhoz is hasonló anyagokon keresztül tartják egymással a kapcsolatot, ha jelen van, akkor növeli a vérátáramlást például az erekben.

,,Általánosan elmondhatjuk, hogy ha valaki allergiában szenved, sokkal nagyobb eséllyel lesz egyre több mindenre érzékeny. A kezeletlen légúti allergiában szenvedő betegek igen magas százaléka (20-40%) az évek elteltével asztmás lesz. Ezért fontos a betegséget időben felismerni és kezelni, valamint törekedni az egészséges immunrendszer kialakítására. Sajnos az is megfigyelhető, hogy ha a szülő allergiás, a gyermeke 30% eséllyel lesz allergiás, azonban ha mindkét szülő allergiás, akkor a betegség kialakulásának az esélye akár már 50% is lehet.,,-mondja Szabó Nikolett tudományos kutató.

A gombák allergia esetén úgy tudják hatékonyságukat megmutatni, hogy a gyulladáskészség ne legyen olyan intenzív. Immunrendszer harmonizáló hatásuk van. Egy fajta RENDEZÉST hajtanak végre a szervezetben. Mind a prevenció, mind a kurtaív terápia, mind pedig a rehabilitáció szempontjából jelentősek.

A Reishi gombában található triterpenoidok olyan természetes vegyületek, melyek anti-allergikus hatással rendelkeznek, mivel gátolják a hisztamin felszabadulását.

Egy  klinikai vizsgálat során 2000 fő krónikus bronchitises beteget kezeltek Reishi gombával. Két héten belül a betegek 60-90%-ánál jelentős javulás mutatkozott, még az idősebb és asztmás betegek esetében is.

Az allergia hátterében immunrendszeri defektus áll, mely idült gyulladást idéz elő a szervezetben. A tünetek csak abban az esetben mérséklődnek, ha ez a gyulladás megszűnik. A Reishi gomba természetes gyulladáscsökkentő, mivel növeli vér oxigénszállító kapacitását. Segíti a szövetek és a vér oxigén telítettségét.

A Reishi gyógyító ereje nem kifejezetten egy-egy konkrét betegség gyógyításában teljesedik ki, hanem abban, hogy az immunrendszer támogatásával normalizálja a szervezet általános működését, és ezzel nagyban segíti a betegek állapotának javulását. Feltérképezi a szervezetben megbújó rejtett betegségeket és méreganyagokat és ellenreakciót indít a károsodott sejtek ellen.

Mandulagomba  béta-glükán és természetes D-vitamin tartalma jelentős. Egyfajta ,,üzemanyagként,, szolgál az immunrendszer számára, így rendezi a kóros immunológiai folyamatokat.

A NaJa Forest N3 esetében a kétféle gombában lévő hatóanyagok szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat, az allergia esetében két irányból támogatják az immunrendszer működését.

 

Összeállította:

Szabó Nikolett

tudományos kutató

2017.09.24
ELFELEJTETTE JELSZAVÁT?
Elvesztette jelszavát? Kérjük, adja meg felhasználónevét vagy jelszavát! E-mail-en keresztül fog kapni egy linket, amire kattintva létrehozhatja új jelszavát! Kérjük nézze meg SPAM (levélszemét) mappáját is!
We do not share your personal details with anyone.
0