Győzelem az autoimmun betegségekkel szemben?

Az autoimmun betegségek azokban az esetekben alakulnak ki, amikor az ember saját immunrendszere nem tud különbséget tenni a saját és nem saját között, és a szervezet megtámadja saját egészséges sejtjeit. Reishi gombaJelenleg több mint 80 típusú autoimmun betegség ismert, melyek leggyakrabban gyulladás, fáradtság, izomfájdalom, és az általános fájdalom formájában jelentkeznek. Érdemes tudnunk, hogy az autoimmun betegségek jelenleg még orvosilag nem kezelhetők, de a tünetek szépen csökkenthetők. Az eddigi kutatások már kiderítették, hogy autoimmun betegségek esetében a T1 helper sejtek mennyisége csökken, míg a T2 helper sejtek mennyisége növekszik, azaz túlműködik az immunrendszer.

Ismertek olyan anyagok is, melyek képesek az immunrendszer működését a megfelelő irányba terelni. Ezeket az anyagokat nevezzük biológiai válasz módosító anyagoknak nevezzük. Ilyen például a D-vitamin, a probiotikumok, a melatonin, a növényi fitoszterolok és egyes gyógygombák.

A gyógygombák az úgynevezett adaptogén tulajdonsággal rendelkeznek, ez azt jelenti, hogy mindig a megfelelő irányba képesek az immunrendszer működését befolyásolni.

Mit is jelent ez valójában?

Ha az immunrendszer alul működik mint pl. daganatos betegségek esetében, akkor serkentik a működését.  Ha viszont túlműködik, mint pl. az autoimmun betegségek esetében is, akkor pedig csökkentik a működését. Érdemes tudnunk, hogy az autoimmun betegségek jelenleg még orvosilag teljesen nem gyógyíthatók, de az eddigi tapasztalatok alapján a tünetek szépen csökkenthetők. 

A Naja Forest N3 bio Mandula gomba és Reishi gomba hatóanyagainak kombinációit tartalmazza, ezáltal két irányból is szabályozzák az immunrendszer működését. A hatóanyagok szinergizáló hatása érvényesül, ez azt jelenti, hogy egymás hatását felerősítik.
A Reishi gomba hatóanyagai csökkentik az immunrendszeri gyulladást, a Mandula gomba hatóanyagai pedig támogatják az immunsejtek közötti kommunikációt. Komplex módon fejtik ki hatékonyságukat autoimmun betegségek esetén.

A gyógygomba kapszulák és porok általában a gombák kitinvázát is tartalmazzák, ami nehezíti a hatóanyagok emésztőrendszerből történő felszívódását.
A folyékony gomba kivonatok esetében a felszívódás már a szájnyálkahártyáján keresztül megtörténik. Ezáltal a várható hatás sokkal gyorsabban bekövetkezik.

Összeállította:
Szabó Nikolett
tudományos kutató

További cikkeink

0

Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

Akár 5 + 2% kedvezmény!

Regisztráljon a Naja Forest klubba!

Ingyenes regisztráció

Akár 5 + 2% kedvezmény!

Már regisztrált?