Barion Pixel

Kattintson ide a karácsonyi akcióhoz!

Hogyan segíthet a Cordyceps sinensis gomba és a méhpempő kombinációja autoimmun pajzsmirigy betegség esetén

Ha gyakran fáradtnak, ingerlékenynek érzi magát, hirtelen súlygyarapodást vagy súlyvesztés következett be, figyelembe kell venni, hogy akár a pajzsmirigy is lehet a tettes!

Hogyan segíthet a Cordyceps sinensis gomba és a méhpempő kombinációja autoimmun pajzsmirigy betegség eseténMiért van egyre több pajzsmirigybeteg?

Nyilvánvaló, hogy több tényező együttesen tehető felelőssé. Az örökletes tényezőket szokták gyakran emlegetni, de a betegségre hajlamosító gének száma nem növekedett lényegesen. A betegség megjelenésében valójában döntő szerepet játszanak a környezeti faktorok.

A pajzsmirigy egy pillangó alakú mirigy, amely a nyakában helyezkedik el az ,,Ádám csutka,, alatt. Úgy működik, mint az anyagcsere gázpedálja, a test szinte minden anyagcserével kapcsolatos működési folyamatát szabályozza, azaz a testsúlyt, a szervezet energia szintjét, a gyomor-bélrendszer egészségét, hatással van az idegrendszer működésére és a hormonális egyensúlyra is. 

Két fontos hormont termel: tiroxin (T4) és a trijódtironin (T3). A jód nélkülözhetetlen a pajzsmirigy hormonok előállításához. Legjobb jódforrások a tengeri moszat és a tenger gyümölcsei, vagy például a lazac, a szardínia és az osztriga. Alternatív megoldásként a jódos só használata meggátolhatja a jódhiányt. Autoimmun pajzsmirigy betegség esetén a jód pótlása szigorúan tilos!

Függetlenül attól, hogy pajzsmirigy-alulműködés (hypothyreosis) vagy túlműködés (hyperthyreosis) áll fent, támogatni kell a pajzsmirigyhormonok szintézisét, anyagcseréjét és átalakulását.

A pajzsmirigy működésének problémájával küzdő páciensek mintegy 60%-a ezzel nincs tisztában!

A pajzsmirigy rendellenes működésének tünetei között szerepel:

• Szorongás és ingerlékenység

• Fokozott vagy szabálytalan szívverés

•Gyakori fejfájás

• A menstruációs ciklus változásai

• Hasmenés vagy gyakori székrekedés, ezek váltakozása

• Kidülledő szemek

• Kéz-remegés

• Hirtelen, megmagyarázhatatlan fogyás vagy hízás

• Duzzanat a nyak alján

•Nyakfeszülés, gombóc érzése a torokban

Naja Forest N6 bio Cordyceps, méhpempő Étrend-kiegészítő (100ml)Pajzsmirigy rendellenesség esetén egyszerre kell támogatni a pajzsmirigy és mellékvesék egészséges működését.

Hogyan lehetnek ebben segítségünkre a gyógygombák?

A Naja Forest N6-os készítmény Cordyceps sinensis gomba kivonatot és méhpempőt tartalmaz.

A Cordyceps sinensis gombát évszázadok óta használja a hagyományos kínai orvoslás. Az elmúlt néhány évtizedben a nemzetközi klinikai vizsgálatok tudományosan bebizonyították hatékonyságát.

A Cordyceps sinenisiben található CFSP-1 izolált poliszacharid hatásai: gyulladáscsökkentő, antioxidáns, antimikrobiális, vércukorszint-szabályozó, koleszterin-szabályozó és immun-kiegyensúlyozó 1 . Bebizonyosodott az is, hogy ezen hatóanyag modulálja az immunrendszert, ami azt jelenti, hogy csökkenti az immunrendszer túlműködését, ha túl aktív, miközben támogatja a védekezési mechanizmusokat, amikor valóban támadás alatt áll a szervezet 2 .

Nem befolyásolja a hormonpótló gyógyszerek hatékonyságát, együttesen lehet alkalmazni.  

Cordyceps gomba hatásai

A mellékvesék működése szorosan kapcsolódnak a pajzsmirigyhormonok (tiroxin (T4) és a trijódtironin (T3)) termelődéséhez és metabolizmusához. A tudományos kutatások arra is rávilágítottak, hogy a Cordyceps sinensis hatóanyagai javítják a mellékvesék működését is, ami hozzájárul a pajzsmirigyhormonok szintjének optimalizálásához 3 .

Azt is kimutatták, hogy a Cordyceps elősegíti az oxigén hatékonyabb felhasználását, növeli a sejtek energiáját – ATP (adenozin-tri-foszfát) formájában – és egyúttal megakadályozza a mellékvesék kimerülését 4 . Alkalmazását követően sokkal energikusabbak leszünk, növekedik a fizikai és szellemi teljesítő képességünk, hatékonyabban vesszük fel a harcot a stressz káros hatásaival szemben.

Számos tanulmány kimutatta ezen gombafaj szabályozó funkcióját a szív működésének rendellenességeinél, mint szívritmus zavarok és krónikus szívelégtelenség 5 .

Számos tanulmány adatai megerősítették, hogy a Cordyceps sinensis gombának biokémiai hatásai is vannak 6 :

 • citokinek termelődésének serkentése – ezek a sejtek közötti kommunikációra szolgáló jelátvivő anyagok

 • limfociták és monociták mozgósítása – idegen betolakodók esetén, bakteriális és vírusos fertőzések esetén

 • pajzsmirigy antitest szint csökkentése

 • a gyulladás gátló immunsejtek szabályozása

Méhpempő hatásai:

Az egyik legerősebb termékenység fokozó. A méhpempő ezen kívül acetil-kolin és B-vitamin forrás. A pajzsmirigy hormonok megfelelő termelődéséhez elengedhetetlen a B-vitaminok komplex pótlása, ennek az egyik legkitűnőbb forrása a méhpempő 7 .

Az N6-ból az 5 ml (napi adag) 1 gramm méhpempőt tartalmaz, ami egy jelentős beviteli mennyiségnek számít. Nagyon fontos tény az is, hogy a méhpempő esetében sem mindegy milyen készítményt vásárol meg, ugyanis a méhpempő egy bomlékony, és instabil anyag, mi azonban a speciális gyártástechnológiának köszönhetően lestabilizáltuk. 

A készítmény további előnye, hogy sűrített formában tartalmazza a hatóanyagokat, így a várható hatás gyorsan bekövetkezik. 

A méhpempő növelheti a luteinizáló hormon (LH) mennyiségét, ezáltal elősegítheti az ovulációt, a peteérést, azt a folyamatot, amely során az érett petesejt kilökődik a petefészekből. Ugyancsak növelheti a progeszteron hormon mennyiségét, amely elengedhetetlen a megtermékenyített petesejt beágyazódásához és fejlődéséhez a terhesség kezdeti szakaszában.

Ezeket a termékeinket ajánljuk pajzsmirigy betegség esetén:

Szakirodalmak

 1. Geng P, Siu KC, Wang Z, Wu JY. Antifatigue Functions and Mechanisms of Edible and Medicinal Mushrooms. Biomed Res Int. 2017;2017:9648496. doi:10.1155/2017/9648496
 2. Alena G. Guggenheim, ND, Kirsten M. Wright, BS, and Heather L. Zwickey, PhD. Immune Modulation From Five Major Mushrooms: Application to Integrative Oncology. Integr Med (Encinitas). 2014 Feb; 13(1): 32–44.
 3. He T, Zhao R, Lu Y, Li W, Hou X, Sun Y, Dong M, Chen L Dual-Directional Immunomodulatory Effects of Corbrin Capsule on Autoimmune Thyroid Diseases. Evid Based Complement Alternat Med. 2016;2016:1360386. Epub 2016 Sep 18.
 4. Tuli HS, Sandhu SS, Sharma AK. Pharmacological and therapeutic potential of Cordyceps with special reference to Cordycepin. 3 Biotech. 2014;4(1):1–12. doi:10.1007/s13205-013-0121-9
 5. Mei QB, Tao JY, Gao SB, et al. [Antiarrhythmic effects of cordyceps sinensis (Berk.) Sacc] [in Chinese]. Zhongguo Zhong Yao Za Zhi. 1989 Oct;14(10):616-18, 640. [PMID: 2597326]
 6. Cheung JK1, Li J, Cheung AW, Zhu Y, Zheng KY, Bi CW, Duan R, Choi RC, Lau DT, Dong TT, Lau BW, Tsim KW. Cordysinocan, a polysaccharide isolated from cultured Cordyceps, activates immune responses in cultured T-lymphocytes and macrophages: signaling cascade and induction of cytokines. J Ethnopharmacol. 2009 Jul 6;124(1):61-8. doi: 10.1016/j.jep.2009.04.010. Epub 2009 Apr 11.
 7. The Effects of Royal Jelly on Autoimmunity in Graves’ Disease Cihangir Erem 1Orhan DegerErcüment OvaliYasam Barlak 2006 Oct;30(2):175-83.  doi: 10.1385/ENDO:30:2:175. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17322576/

További cikkeink

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

   Regisztráljon a Naja Forest klubba!

   Ingyenes regisztráció

   Már regisztrált?