Szájon át a hatékony felszívódásért

Tudják-e, hogy a hatékony vizeletterápia a szájnyálkahártyáján keresztül történik?
Dr. Ryoichi Nakao M. D., a Japán M. C. L. Intézet elnöke a vizeletterápiás kongresszuson tartott beszédében a vizeletcseppek hatékonyságára a következő magyarázatot adta.

,,Bár a sajátvizelet-terápiát már több mint 4000 éve ismerik és alkalmazzák, mind a mai napig az a hiedelem tapad hozzá, hogy a vizelet összetevői között van valamiféle csodaszer, amely minden betegséget meggyógyít. A vizeletterápia hatékonysága ellenére a vizeletet nem tekintik valóságos gyógyszernek. Ehelyett-immunológiai kifejezéssel élve- a vizelet nem más, mint információs forrás az emberi testben fellehető betegségről. Amikor a vizelet elfogyasztásakor ez az információ visszakerül a testbe, a ,,karmester,, elemzi azt, és aktivizálja immunrendszerünket a megfelelő biológiai válaszlépés megtétele érdekében, amely a betegség meggyógyítása irányába hat,, A módszerről ne ítélkezz addig, amíg az életben legalább egyszer nem próbáltad ki! A vizeletterápia valószínűleg az egyik legrégebbi, ha nem a legősibb módja a betegségek gyógyításának.

Jakab István, egészség-be-fektető

Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy annak valószínűsége, hogy az ember valamikor meghal immár jó ideje stabilan 100 %. Ezt egészen biztos, hogy nem tudjuk elkerülni.

A jó egészség arra való, hogy képesek legyünk teljes mértékben kihasználni az időt, ami adatott. Arra való, hogy egész életünkben lehetőségeink szerint maximálisan funkcióképesek legyünk, hogy elkerüljük a megnyomorodást és a betegségekkel vívott fájdalmas, hosszadalmas csatározást.

Alapvetően két betegségcsoportot különböztethetünk meg:

  • az egyik csoport a gazdaságilag fejlettebb területekre jellemző: bőség betegségei

mértéktelen táplálkozás: rák (vastagbél, tüdő, emlő, leukémia, gyermekkori agytumor, gyomor, máj, cukorbetegég, szívkoszorúér betegség)

  • a másik csoport inkább a mezőgazdasági területeken fordul elő: szegénység betegségei

tüdőgyulladás, bélelzáródás, fekélybetegség, emésztőszervi betegségek, tüdőtuberkulózis, parazitafertőzések, reumás szívbetegségek, anyagcsere és hormonális betegségek

Ahogyan egy fejlődő társadalom elindul a jólét felé, az emberek táplálkozási és életmódbeli szokásai megváltoznak. Az emberek nagy részénél kialakulnak a felszívódási problémák, így a hasznos és sokszor igen drága táplálkozás kiegészítőket sem váltják ki a tőlük várt hatást.

A béltraktus nemcsak az emésztésben és a kiválasztásban tölt be jelentős szerepet, hanem az immunvédekezésben is fontos funkciói vannak. Mivel legalább 400 m2-nyi felületű, a legnagyobb, a külvilággal kapcsolatban álló testfelületnek számít. A benne található bélbaktériumok száma 1014, ami egy átlagos súlyú felnőtt ember testtömegéből 6-8 kg-nyit tesz k!  Ezek a baktériumok nemcsak a bélrendszer helyi védekezésében, hanem az immunrendszer állandó „ébrentartásában”, egyes anyagcsere-folyamatok szabályozásában és néhány vitamin termelésében is közrejátszanak.

Az egyoldalú, helytelen táplálkozás, a rossz emésztés, a környezetszennyező anyagok, egyes gyógyszerek, allergiák és a tartós stressz jelentős fokban károsíthatja a normál flórát. Ez nemcsak a normálisan is jelenlevő bélbaktériumok mennyiségi és minőségi összetételét változtatja meg, hanem lehetővé teszi más kóros törzsek, gombák, élősködők elszaporodását is. Ha a mikrobiom érzékeny egyensúlya felbillen, több a firmicutes törzs, mint a bacteriodetes, előbb vagy utóbb emésztőrendszeri problémáik lesznek. Így alakulnak ki a mostanában egyre több embert érintő intoleranciák is. Ha nem megfelelő a mikrobiom, akkor az emésztés és felszívódás folyamata is károsodik. Súlyosabb esetekben a bélflóra és a nyálkahártya a legkülönfélébb külső hatások következtében megváltozhat, áteresztőképessége módosulhat. Ilyenkor a legáltalánosabb probléma, hogy szedik az általuk jónak gondolt vitamin, ásványi anyag komplexet vagy étrend-kiegészítőt, de nem jelenik meg a szervezet részéről az állapot javulás, ugyan olyan fáradékonyak, dekoncentráltak. Senki ne keseredjen, van megoldás!

Szervezetünk gyors és hatékony tápanyagellátása érdekében hoztuk létre a szájon át terméksorozatunkat.

Tény, hogy a szájon át történő felszívódás sokkal hatékonyabb, mint a tápcsatornán keresztül történő hasznosulás, ugyanis a tápanyagok gyorsabban szívódnak fel a száj bukkális nyálkahártyáján keresztül.

A szájüreget bő vérellátása és vékony epitheliuma viszonylag kis felülete ellenére is alkalmassá teszi különböző hatóanyagok felszívódására. A szájüreg pH-ja közel neutrális (pH 6), ahol az enyhén bázikus elektrolitok jelentős hányada disszociálatlan, így ezek lipoid-víz megoszlási hányadosuk alapján jól felszívódhatnak a szájüregből. Egy adott vegyület felszívódását elsősorban disszociációs konstansa határozza meg. 

A szájüregből felszívódó hatóanyagok azonnal a szisztémás keringésbe jutnak, nem úgy, mintha a bélből szívódna fel, amikor a portalis vénán keresztül először a májba kerül.

Míg a hagyományos kiegészítők a gyomrot is megterhelik, mivel nagyobb mennyiségű sósav teremésére van szükség a gyomorban, hogy a lebontás megtörténjen, az étrend-kiegészítő sprayk a készítményt közvetlenül a véráramba szállítják a bukkális membránon keresztül (belső arc) keresztül.

A nyelv alatti nagy felületű, vékony, jó vérellátású, vaszkularizált és nagy permeabilitású nyálkahártya kedvező környezetet biztosít főleg a vízoldékony anyagok gyors felszívódáshoz. Az egyenletes hőmérséklet és a stabil pH eredményeként a felszívódás kis változékonyságú, jól reprodukálható. Innen felszívódva a hatóanyagok közvetlenül a szisztémás keringésbe jutnak.

A hatóanyagok vérárammal való szállítását a molekulák fizikai, kémiai sajátosságai (így méretük, lipoid-oldékonyságuk) szinte egyáltalán nem befolyásolják. A vérkeringés másodpercek alatt a test legtávolabbi pontjára is eljuttatja a benne oldott anyagokat. Azok átjutása a kapilláris falán összehasonlíthatatlanul gyorsabb, mint a penetráció bármilyen formája más membránok esetében. Az átjutás ilyenkor a kapilláris-endothelben lévő intercelluláris csatornákon keresztül történik, hajtóereje a vérnyomás. Ez a hatás érvényesül például intravénás injekciók esetében.

A száj nyálkahártyán keresztül történő felszívódásnak elsősorban vízben oldódó hatóanyagok (poliszacharidok, flavonoidok és vízben oldódó vitaminok) esetében van létjogosultsága.

A svájci Pharmabase kutatóintézet vizsgálata szerint egy tizenkét hetes klinikai vizsgálat során a D-vitamin felvétele 67% -kal volt gyorsabb orális permetezéssel, mint a hagyományos tabletták használata. A felszívódás 127% -ra nőtt, ha az egyénnek kezdetben elégtelen szintje volt. 

A megalkotott új étrend-kiegészítő spray esetében régi álmunk teljesült, ugyanis a készítmény teljes spektrumú, nagy tisztaságú gyógygomba kivonatokat tartalmaz.

A gombakivonatok fő esetében különösen előnyös a szájnyálkahártyán keresztül történő felszívódás, ugyanis fő hatóanyagaik a poliszacharidok, melyek egyben az immunrendszerünk üzemanyagai. Külön említést érdemelnek a Pecsétviaszgomba értékes összetevői, melyek növelik a vér oxigénszállító kapacitását. Segítik a szövetek és a vér oxigén telítettségét. Ezáltal a fáradékonyág is sokkal gyorsabban csökken, de vérnyomás is gyorsabban helyre billenhet.
Szerves germánium tartalma a fejfájás gyorsabb csökkentésében játszhat jelentős szerepet.

Sportolók esetében a Cordyceps értékes összetevői hatékonyan befolyásolják az izommunkát. Mivel az összetevők már a szájnyálkahártyáján keresztül felszívódnak, a máj is tehermentesítésre kerül.
További előnye a készítménynek a szinergizáló hatás, amely azt jelenti, hogy a hatóanyagok egymás hatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat. Ez a szinergizáló hatás előhívja a belső orvost. A maximális immunitás védi és támogatja a szervezet öngyógyító képességét.
A megőrzött egészség nagyobb kincs, mint a legyőzött betegség!

Szabó Nikolett – tudományos kutató és Bell Barbara

 

Összeállította:
Szabó Nikolett
tudományos kutató

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print
0