Barion Pixel

D-Vitamin hiány

A tél végére a magyarok 95%-a D-vitamin hiányban szenved. A médiában hiába esik sok szó a D-vitamin pótlásának fontosságáról, a legtöbbször arról, hogy kinek és milyen D-vitamin célszerű szedni, nem írnak.

Az utóbbi évtizedekben kiderült, hogy a D-vitamin biológiai hatása szerteágazó, nemcsak a csontanyagcserében érvényesül, de az egyik legfontosabb génregulátor, befolyásolja az immunfunkciókat, az endokrin működést, az inzulin és a vérnyomás szabályozásában. Hiánya esetén megnövekszik számos krónikus megbetegedés kialakulásának a kockázata (Holick, 2008): a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az elhízás, a rosszindulatú daganatok, a fehérvérsejtek egyik típusa, a T-sejtek közvetítette autoimmun és allergiás megbetegedések, reumatoid artritisz, szklerózis multiplex, tuberkulózis stb. (Tuohimaa, 2008).

Egyáltalán nem mindegy milyen formában pótoljuk a D-vitamin, ugyanis bizonyos szintetikus formáknak nagyon komoly mellékhatásai lehetnek.

Ezen a területen segítő termékek

Kattintson a termékekre a részletes adatlapok megtekintéséhez, vagy a kosár gombra a megvásárláshoz.

Miért bízzak a Naja Forest termékekben?

Mékisz tagság

Ellenőrzött bio alapanyagok

Magyar termék minősítés

Hol kaphatók a Naja Forest Bio gombakészítmények?

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

   vagy

   Elfelejtette jelszavát?

   Jelszóemlékeztető

   Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

   For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

   I agree to these terms.