Barion Pixel

Naja Forest Fiber Vegán Protein, a védelem csírája (600g)

Naja Forest Fiber Vegán Protein, a védelem csírája (600g)

Fehérje tartalom
Fehérje 100%

A védelem csírája, A BÉLFLÓRA támogatásáért és a lapos hasért

cukor 0 % hozzáadott

Termék megvásárlása

11 990 Ft (ÁFA-val)

Tetszett a termék? Ossza meg másokkal is!

Részletes termékinfomációk

Összetétel: kender fehérje*, csíráztatott sárga lenmag préselvény liszt*, búzafű por*, szelénnel dúsított inaktivált élesztő, cinkkel dúsított inaktivált élesztő, vegán probiotikus mix: Lb. bulgaricus, Lb. acidophilus, Bf. bifidum, Bf. infantis, Bf. longum, Bf. breve, Bf. adolescentis, Str. thermophilus 2,4×107 CFU/g.

*: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Tartalom: 600 g (30 adag) 20 g/adag

Fructan oligoszaharidot tartalmaz. Organikus szelénben gazdag, organikus cink és réz forrás Omega-3 zsírsav és kiváló fehérje forrás, SDG -lignant tartalmaz. Diétás (élelmi) rostnak nevezzük az ehető növényi részeknek azon részét, amely ellenáll az emésztésnek és az emberi vékonybélben való felszívódásnak, s teljesen vagy részlegesen fermentálódik a vastagbélben. Kedvező élettani hatásai közül kiemelhető a kellemes teltségérzés, a lassabb gyomorürülés és kisebb glikémiás terhelés, a jó bélműködés elősegítése, valamint hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkenéséhez. Az SDG lignan a lenmag héjában található, egy erős antioxidáns.

Az inulin bizonyos növényekben megtalálható poliszaharid, azaz összetett cukor. Tulajdonképpen egy olyan vízben oldódó és hosszú fruktóz láncokból álló növényi rostról van szó, prebiotikumként hozzájárul a jótékony bélbaktériumok szaporodásához, ezáltal helyreállítja és fenntartja a bélflóra egyensúlyát.

A növényi fehérje krémes állaga, étvágycsökkentő, testsúlykontrollt és bélflórát támogató összetevőkkel rendelkezik.

Miért fontos a rendszeres rostbevitel?

Emésztésünk egészsége érdekében ajánlott a napi 25-30g rostbevitel. Ennél azonban általában jóval kevesebbet fogyasztunk, ami számos emésztőrendszeri panasz előidézője is lehet.

De az sem mindegy, milyen rostokat fogyasztunk.

A fermentálásnak köszönhetően a rostok prebiotikus tulajdonsága jelentősen megnő, mely a vastagbélben segíti a minél szélesebb körű bélflóra táplálását és kialakulását, mivel azok sem a gyomorban, sem a vékonybélben nem szívódnak fel, ezáltal ideálisan támogatják nemcsak az anyagcsere folyamatokat, hanem immunrendszerünket is.

Értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal:

  • Részt vesz:
    • normál, energiatermelő anyagcsere folyamatokban: P,Ca, Mg, Mn, Fe, Cu, B2, B3, B5, B6, B9, B12
    • makrotápanyagok: zsírok, szénhidrátok, fehérjék normál anyagcseréjében: Cink, B7

 

  • Hozzájárul:
    • a normál izomműködéshez: Ca, Mg
    • az izomtömeg és normál csontozat fenntartásához: fehérje, Ca, Mg,Mn
    • a fáradság és kifáradás csökkentéséhez: Fe, Mg, B2, B5, B6, B9, B12, C-vitamin
    • a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához (Cu) és képződéséhez (Mn)
    • az immunrendszer normál működéséhez (Fe, Zn, Se, Cu, B6, B9, B12, D-vitamin)

5 figyelmeztető jel, hogy méregtelenítésre van szüksége:

  • gyakori fáradság
  • koncentráció romlása
  • bőrproblémák: ekcéma, viszketés, száraz foltos bőr
  • hajlam a fertőző betegségekre
  • lassú emésztés, puffadás, székrekedés vagy hasmenés

A bélrendszer több mint 100 millió neuronból áll. Különálló agynak is nevezik. A bélrendszerben lévő baktériumok befolyásolják az anyagcserét, az immunrendszer működését, sőt még az agyműködésre is hatással vannak. Ezért egyáltalán nem mindegy milyen a bélflórán összetétele azaz jótékony vagy káros baktérumok alkotják. Az egészségtelen táplálkozás következtében a káros baktériumok szaporodnak el, ezáltal romlik az emésztés, lassul az anyagcsere, megjelennek a zsírpárnák és az ételallergiák. Méregtelenítéssel és jótékony baktériumok pótlásával helyreállíthatjuk a bél –flóra egyensúlyát.

Nem elegendő csak a bélflóránkat támogatni. Ugyanis, ha a bélnyálkahártyát nem regeneráljuk, a gyulladt felületén a jó bélbaktériumok nem tudnak megtapadni és elszaporodni, azaz kolonizálni a bélrendszert. A Fiber Vegán Protein SDG lignán tartalma támogatja a bélnyálkahártya regenerálódását, ezáltal a probiotikus baktérium törzsek ki tudják fejteni a hatásukat.

Kinek ajánlott a Naja Forest Fiber Vegán Protein?

  • az egészséges, tudatos táplálkozás híveinek
  • táplálék-intoleranciával küzdőknek
  • az emésztési problémákkal küzdőknek
  • vegán vagy vegetáriánus táplálkozás híveinek
  • különösen ajánlott 40 év felett, mert az életkor előrehaladtával emésztésük és anyagcsere-folyamataik lassulnak.

Felhasználási javaslat

A doboz 12 adagot tartalmaz. Az adagokat 2-3 dl hideg vízbe, teába, gyümölcslébe, vagy növényi tejbe, adagolva használhatja fel. Amennyiben több adag elfogyasztására kerül sor, gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelről is.

*NRV: Napi beviteli referenciaérték egy átlagos felnőtt számára

Gluténmentes, laktózmentes, tartósítószer mentes. Mesterséges színezéket nem tartalmaz.

A bélbaktériumok számos funkciót látnak el, pl.: vitaminokat termelnek, a számunkra emészthetetlen táplálékmaradványokból rövid láncú zsírsavakat állítanak elő és szabályozzák az immunrendszer működését.

A bélflóra károsodására hasi kényelmetlen érzés, puffadás, ételintolerancia, változó halmazállapotú széklet hívhatja fel a figyelmet. A betegség velejárója lehet a felszívódási zavar kialakulása is, ami nem csak a táplálék felszívódását hátráltathatja, de olykor vitamin hiányos állapotokhoz is vezethet.

Bélflóránk és az anyagcsere

Elhízott egereken és embereken kimutatták, hogy bélflórájuk olyan törzseket tartalmaz, amelyek több energiát vonnak ki a táplálékból, mint a sovány egerek és emberek bélflórája. Ha a sovány egerek bélflóráját átültették a kövér egerekbe, akkor azok is lefogytak. De nem kell egy ilyen komplikált művelettől várni a csodát. A rendszeresen fogyasztott táplálék meghatározza a bélflóra baktériumtörzs összetételét. Ha szénhidrátszegény étrendre tér át valaki, akkor csökken a ,,hizlaló,, törzsek (Firmicutes) népessége, és ezáltal ,,fogyasztóvá,, alakul a bélflóra (Bacteroidetes).

A probiotikus baktériumok segítségével az elhízásért felelős zsírok ellen is felvehetjük a harcot. A Lipids in health and disease szaklapban megjelent japán kutatás szerint, a Lactobacillus gasseri SBT2055 probiotikus baktérium gátolhatja a zsírok felszívódását, amelyek így a széklettel távoznak a szervezetből. Svéd tudósoknak azt is sikerült igazolniuk, hogy egy másik, probiotikumokban fellelhető jótékony baktérium, a Lactobacillus paracasei, csökkenti a zsírelraktározódás mértékét, ami a túlsúly, és különösen a hasi elhízás legfontosabb kiváltója. Kutatásaik eredményét a Plos One szaklapban publikálták. A z egészséges bélbaktériumok tehát mérséklik az elfogyasztott ételekből felszívódó kalória mennyiségét, gátolják a zsírok lerakódását, valamint megszüntetik az éhségérzetet.

A probiotikum fogyókúra leghatékonyabb szövetségesei a lactobacillusok csoportjába tartózó baktériumok. Ezek a jótékony mikroorganizmusok ráadásul nem csupán a kívánt súly, hanem a lapos has elérésében is segítségünkre lehetnek.

A fermentált (savanyított, erjesztett) zöldségekben – pl.: káposzta, uborka, paprika –, valamint a joghurtban fellelhető Lactobacillus fermentum és Lactobacillus amylovorus kúraszerű bevitelével, két hónap alatt, jelentősen csökkenthető a testzsír.

A Naja Forest Fiber Vegán Protein alkotóelemei támogatják a megfelelő összetételű bélflóra kialakulását, és az egészséges bélműködést. Jól használható súlycsökkentésre, és az elért testsúly megtartására.

Tápanyag-tartalom és mikrokomponensek

Tápanyag-tartalom
  Érték/ 100 grammban RDA % / 100 g 1 adagban (20g) RDA* % / 1 adag RDA*
Energia kJ 1475 kJ    295 kJ    
Energia kcal 350 kcal 17,5 % 70 kcal 3,5 % 2000 kcal
Zsír 5,4 g 7,7 % 1,1 g 1,5 % 70 g
-ebből telített zsírsav 1,0 g 4,8 % 0,2 g 1,0 % 20 g
Szénhidrát 11,1 g 4,1 % 2,2 g 0,8 % 270 g
– ebből cukrok 3,3 g 3,7 % 0,7 g 0,7 % 90 g
Fehérje 50,6 g 101,1 % 10,1 g 20,2 % 50 g
Rost 26,2 g 104,7 % 5,2 g 20,9 % 25 g
0,15 g 2,4 % 0,03 g 0,5 % 6 g
Vitaminok, ásványi anyagok és egyéb mikrokomponensek
  Érték/ 100 grammban RDA % / 100 g 1 adagban (20g) RDA* % / 1 adag RDA*
Vas – Fe 11,5 g 82,4 % 2,3 mg 16,5 % 14 mg
Foszfor – P 379,9 mg 54,3 % 76,0 mg 10,9 % 700 mg
Kálium – K 99,8 mg 5,0 % 20,0 mg 1,0 % 2000 mg
Réz – Cu 1,5 mg 152,7 % 0,3 mg 30,5 % 1 mg
Kalcium – Ca 342,9 mg 42,9 % 68,6 mg 8,6 % 800 mg
Cink – Zn 14,0 mg 139,5 % 2,8 mg 27,9 % 10 mg
Szelén – Se 105,5 µg 191,8 % 21,1 µg 38,4 % 55 µg
Magnézium – Mg 227,5 mg 60,7 % 45,5 mg 12,1 % 375 mg
Omega-3 (ALA – α-linolénsav) 2,4 g 119,4 % 0,5 g 23,9 % 2 g**
B1-vitamin (Tiamin) 0,9 mg 79,5 % 0,2 mg 15,9 % 1,1 mg
B2-vitamin (Riboflavin) 0,2 mg 11,9 % 0,0 mg 2,4 % 1,4 mg
B3-vitamin (Niacin) 2,0 mg 12,3 % 0,4 mg 2,5 % 16 mg
B6-vitamin (Piridoxin) 0,4 mg 27,1 % 0,1 mg 5,4 % 1,4 mg
B9-vitamin (Folát) 2,2 µg 1,1 % 0,4 µg 0,2 % 200 µg
E-vitamin 0,7 mg 5,6 % 0,1 mg 1,1 % 12 mg
C-vitamin 45,9 mg 57,4 % 9,2 mg 11,5 % 80 mg
A-vitamin 347,8 µg 43,5 % 69,6 µg 8,7 % 800 µg
RDA* – Napi ajánlott beviteli érték felnőtteknek
** – Az Omega-3 zsírsavakhoz köthető kedvező hatás napi 2g ALA bevitelével érhető el

NAJA FOREST SUPER FOODS VEGÁN PROTEINEK

Naja Forest Vegan Protein általános jellemzők

A Naja Forest Vegán Proteinekben a csíráztatott fermentált gabonák és a gyógygombák jótékony tulajdonságait ötvöztük.

Mind a négy Vegán Protein egy teljes értékű komplex – SUPER FOOD – táplálék, amely alkalmas napi egy vagy két étkezés kiváltására úgy, hogy nem alakul ki éhségérzet, mert a minimális energia bevitel mellett folyamatosan megmarad a jó közérzet.

Az egyedi eljárás során (csíráztatás és fermentálás) a gabonák tápértéke növekszik azáltal, hogy egyes emésztést gátló anyagok (pl. fitinsav) lebomlanak, a tápanyagok egy része a szervezet számára könnyebben felvehető formába alakul át, ezért azok jobban hasznosulnak, és kevesebb energiát igényel a felhasználásuk. Emellett hasznos anyagok szintetizálódnak, mint például enzimek, vitaminok, fehérjék (GABA – gamma-amino-vajsav).

Termék fajtától függően tartalmaznak csíráztatott liszteket (csíráztatott barnarizs liszt, fermentált stabilizált rizskorpa, csíráztatott lenmagliszt) és teljes értékű növényi fehérje forrást. Csíráztatott erjesztett kenderfehérje, lenfehérje, rizskorpafehérje, napraforgófehérje izolátum, vagyis 4 féle különböző növényi eredetű fehérje tökéletes kombinációja. Ezáltal a sportolók, diétázók, aktív életet élők étrendjének tökéletes kiegészítése.

 

Süngomba, Mandula gomba, Cordyceps és Chaga gomba teljes spektrum összetevői:

A megfelelő bélflóra összetételét támogató baktériumokat és rostokat is tartalmaz, amely elősegíti az ideális testsúly elérését.

A Naja Forest Mushroom Vegán Proteinek megalkotását őseink bölcsessége ihlette. Megoldást kerestünk az egyes tápanyagok tökéletes megformálására és elegyítésére, és olyan összetevőket használtunk, amelyek megfelelnek az egészséges táplálkozás legmagasabb színvonalának, így született meg ez a formula: csírázott, erjesztett, BIO, lúgosított! A termékekben a csíráztatott gabonafélék, gyógygombák és bélbaktériumok szinergikus hatása érvényesül, az egészséges bélflóra és erős immunrendszer elérése és fenntartása érdekében.

Ezek a csíráztatott termékek tulajdonképpen az „ősi Super foods”, melyben természetesen magas a többszörösen telítetlen Omega-3 esszenciális zsírsavak (ALA) és optimális mennyiségben tartalmaznak lignánokat.

A lignánok növényi fitohormonok , amelyekről úgy gondolják, hogy védő hatást fejthetnek ki a daganatok kialakulásával szemben. 

Technológia

A terméket és a termékkoncepciót a Naja Forest és a Living Foods csapata dolgozta ki. A csíráztatásnak és a gombák hatóanyaginak együttesen számos előnye van mind a krónikus betegségek (cukorbetegség, inzulin rezisztencia, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek), mind pedig a daganatos betegségek megelőzése szempontjából.

A technológia lényege, hogy megőrzi az alapanyagok tápanyag-tartalmát.

Az eljárás során a magok egy részét erjesztik, a másik részét csíráztatják, amely 36 órán át tart, és amikor a csírázás eléri az anyag koncentrációjának csúcsát, a folyamatot megállítják, megszárítják, őrlik és hozzáadják a különbőző gyógygombák komplex keverékét: Süngomba, Mandulagomba, Cordyceps sinensis vagy Chaga (Hamvaskéreg gomba). Továbbá hozzáadtunk egy speciális probiotikus keveréket, amely teljes egészében növényi eredetű, és  nagyon hasznos a vegeteriánus étrendet követők számára.

Miért jobbak a csíráztatott alapanyagok?

A nem csírázott magok hatalmas molekulák formájában, szervezetünk számára nehezen hozzáférhető módon, vastag héj által védve tárolják az értékes tápanyagokat, vitaminokat – ebben a formában fogyasztva alig emészthető, passzív tápanyaghoz jutunk, amelyek csak raktározódnak szervezetünkben, de nem hasznosulnak kellőképpen.

A tápanyagok a csírázás során aktiválódnak, azaz kerülnek működőképes formába – a nagy makromolekulák kisebb egységekre bomlanak, így a már aktív tápanyag könnyebben felszívódik, illetve szervezetünk számára jóval magasabb lesz a biológiai hasznosíthatósága.

A csíráztatás hatására ráadásul jelentősen csökkennek a nyugalmi állapotban lévő magvakban felhalmozódó, olyan tápanyagfelvételt gátló, vagy más néven anti-nutritív hatóanyagok is, mint például a fitinsav, a nehezen emészthető fehérjék könnyen emészthető aminosavakká, a zsír pedig értékes zsírsavakká alakul.

Mit jelent a fermentálás?

A Naja Forest Vegán Proteinekben felhasznált összetevők egy része 2-3 napnyi fermentáláson is átesik. Ez egy ellenőrzött, biológiai erjedési folyamat, amelynek során a termék jótékony hatásai kibővülnek és hasznos tápanyagtartalma megnő.A tápanyagok dúsulása a csíráztatás során hozzáadott probiotikus baktériumkultúrák (Lactobacillus sp., Bifidobacterium sp.) hatására történik.

A fermentációs technológia egészségünk szempontjából rendkívül előnyös, ugyanis az eljárás során a magok fitinsav tartalma feloszlik – ez egy tápanyagfelvételt gátló, ún. anti-nutritív hatóanyag, amely a nem csíráztatott, azaz passzív állapotban lévő magokban halmozódik fel. A fermentálásnak köszönhetően a csíráztatott magokban lévő nyomelemek is nagyobb mértékben képesek hasznosulni, továbbá segít eltávolítani és minimalizálni a termékekben lévő allergéneket, jelenlétében hasznos vitaminok szintetizálódnak, és a tápanyagok még könnyebben emészthetővé válnak.

A fermentálás miatt probiotikusak a termékek?

Nem, a fermentáció ugyanis csak az alapanyagok egyfajta jótékony előkezelését jelenti, amelytől még könnyebben emészthetővé válnak a szervezet számára, de az ebben a fázisban alkalmazott baktériumok munkája itt véget is ér. A fermentált magvak, rostok prebiotikumként azonban később támogatást nyújtanak, a Naja Forest Vegán Proteineket jótékony probiotikus baktériumtörzsekkel is dúsítjuk, a kettő pedig együtt segíti a normál bélflóra normál működésének fenntartását.

Tartalmaznak cukrot, tartósítószert vagy mesterséges színezéket, adalékanyagokat a termékek?

Nem, a Naja Forest Vegán Proteinek sem cukrot, sem tartósítót, sem mesterséges anyagokat nem tartalmaznak. A Vegán Protein porok esetében az ízekért – és színekért – a szintén különleges eljárással készült szárított gyümölcsporok, valamint némi természetes aroma felelnek. A termékek sima cukrot sem tartalmaznak, az édes ízt az egyik legegészségesebb természetes helyettesítővel, steviával (vagy sztívia) érik el, de annyira csekély a mennyisége, hogy mellékíztől nem kell tartani.

Mik a termékek további előnyei?

A Naja Forest Vegán Proteinek az egyedi, kontrollált csíráztatási eljárás eredményeképpen aktív mikroelemekben gazdagok, ennek következtében hozzájárulnak az emésztés és a szervezet normál, kiegyensúlyozott működéséhez többek között a bennük található B-vitaminoknak, magnéziumnak, vasnak, C-vitaminnak, kalciumnak, cinknek, réznek és szelénnek köszönhetően.

Fontos! A törvény megkívánja, valamint kötelez is minket arra, hogy kiemelten felhívjuk figyelmét: "az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére". A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz, betegség esetén! Webáruházunk nem gyógyítással, hanem gyógyhatású élelmiszerek forgalmazásával foglalkozik, ezért amennyiben a táplálékkiegészítőket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy kérjük, hogy minden esetben kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, valamint figyelmesen olvassa el a mellékelt tájékoztatót, és mindenkor tartsa be a tájékoztatóban, vagy a termék leírásban ajánlott napi adagolást. Kérjük azt is vegye figyelembe, hogy az étrend kiegészítő élelmiszerek nem helyettesítik a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! 

Kapcsolódó információk

Cikkek

A Naja Forest Mushroom Shakek megalkotását őseink bölcsessége ihlette. Megoldást kerestünk az egyes tápanyagok tökéletes megformálására és elegyítésére, és olyan összetevőket használtunk, amelyek megfelelnek az egészséges táplálkozás legmagasabb színvonalának, így...

Cikkek

Naja Forest Mushroom Shakek összetételének jelentősége a reformtáplálkozásban Mit tartalmaznak? Termék fajtától függően tartalmaznak csíráztatott liszteket és teljes értékű növényi fehérje forrást.

Kapcsolódó termékek

0
    Az Ön kosara
    Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
      Szállítási díj kiszámítása

      Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

      vagy

      Elfelejtette jelszavát?

      Jelszóemlékeztető

      Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

      For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.