Barion Pixel

Immunrendszer általános megerősítése

Az immunrendszer jó erőnléte egészségünkre nézve elengedhetetlen követelmény. Aktív immunrendszer nélkül védősejtjeink, a fehérvérsejtek álomba merülten sodródnak szöveteinkben. Épp a sejtvédelmi mechanizmusok felébresztése az, aminek a tudósok már egy idő óta nagy figyelmet szentelnek. Az emberi immunrendszer nemcsak az idegent – értsd: más fajokból, vagy fajunk másik egyedeiből származó molekuláris struktúrákat –, de a megváltozott sajátot is antigénként, vagyis immunválasz által elpusztítandóként ismeri fel.

Az immunrendszer nagyon finom egyensúlyban működik, és nagy mennyiségű energiát igényel. Ez az oka annak, hogy fertőző betegség esetén fáradékonyság és passzivitás lesz úrrá az emberen, ugyanis ezáltal csökken az elhasznált energia, ami átcsoportosítható az immunvédekezésre. A másik példa a stresszhelyzet, amikor a ,,pillanatnyi túlélésre,, koncentrálunk, ilyenkor az ,,energiát zabáló,, immunaktivitás drámai mértékben lecsökken (Segerstrom és Miller, 2004). Magyarul a sokáig fennálló stressz hatás csökkentik az immunrendszer működőképességét, és fogékonyabbá válunk a vírusfertőzésekre! 

Elég erősnek és kifinomultnak kell lennie ahhoz, hogy leküzdje a különféle betegségeket azonban nem olyan erősnek, hogy szükségtelenül túlreagáljon, és allergia vagy autoimmunbetegség alakuljon ki.

A gombákban lévő béta-glükánok több oldalról támogatják az immunrendszer működését, egyrészről üzemanyagként szolgának az immunsejtek számára, másrészről pedig prebiotikumként működnek a bélbaktériumok számára, ezzel hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyához is.

Ezen a területen segítő termékek

Kattintson a termékekre a részletes adatlapok megtekintéséhez, vagy a kosár gombra a megvásárláshoz.

Miért bízzak a Naja Forest termékekben?

Mékisz tagság

Ellenőrzött bio alapanyagok

Magyar termék minősítés

Hol kaphatók a Naja Forest Bio gombakészítmények?

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

   vagy

   Elfelejtette jelszavát?

   Jelszóemlékeztető

   Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

   For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.