Barion Pixel

Naja Forest bio Cordyceps Étrend-kiegészítő (50ml)

Naja Forest bio Cordyceps Étrend-kiegészítő (50ml)

Az ágazati szabályok alapján tilos élelmiszernek bármilyen betegség megelőzésére, gyógyítására vagy kezelésére vonatkozó állításokat tulajdonítani. Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 37/2004 (IV.26) ESzCsM rendelet szerint a gombák/növények tápanyagainak, hatóanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírások a tudomány jelenlegi álláspontja szerint ismeretterjesztő célt szolgálnak, hazai és nemzetközi szakirodalmi hivatkozások alapján készültek. A kutatások NEM a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

Egyedi eljárással készített, koncentrált hatóanyag tartalmú BIO folyékony gomba étrend- kiegészítők, garantáltan a gyártótól.

Poliszacharid tartalom a gomba hatóanyagon belül
Poliszacharid tartalom 85%
Garantált BIO tápanyagtartalom
BIO tápanyagtartalom 100%

Furcsa a külseje, de az egészség őre.

Általános közérzet javító, energetizáló, stresszcsökkentő készítmény, sportolók számára vagy kimerültség esetén. Teljesítményfokozó, természetes antibiotikumként működő, veseerősítő gombafaj.

cukor 0 % hozzáadott

Termék megvásárlása

8 895 Ft (ÁFA-val)

Tetszett a termék? Ossza meg másokkal is!

Részletes termékinfomációk

A Naja forest bio folyékony gomba kivonatok 100 %-ban Ausztriában termesztett bio gomba alapanyagokból készülnek. Teljes spektrumú készítmények. 100 %-ban tiszta, bio tanúsítvánnyal rendelkező gomba kiegészítők. Minden egyes üveg Naja Forest termék tartalmazza az adott gombafajban található összes hatóanyagok, így garantáltan az egyik legerősebb folyékony gomba étrend -kiegészítő készítmények a piacon.

Összetétel

A termék a következőket tartalmazza:

 • bio Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis): 125 mg/ml
 • bio glicerin: 800 mg/ml

 

A készítmény gombatartalmának 85%-a poliszacharid.

Garantált BIO tápanyagtartalom: 100%!

A napi adag tartalmaz

Tápanyagértékek

5 ml 100 ml
Energiatartalom (kJ / kcal) 79.5 / 19 1590 / 380

Zsír (g)

0.055 1.1
  ebből telített Zsírsavak (g) 0.0515 1.03

Szénhidrát (g)

4.615 92.3

  ebből cukrok (g)

0.006 0.12
Fehérje (g) 0.0055 0.11
Só (g) 0.0175 0.35
Cordyceps gomba (g)

0.625

12.5
  ebből poliszacharid (85%) 0.3 10.6

Naja Forest Cordyceps bemutatása

Egy üveg Naja Forest Cordyceps a kettős extrakciós eljárásnak köszönhetően a gomba teljes hatóanyag tartalmát tartalmazza, a glicerines formula pedig biztosítja a hatóanyagok szinte 100 %-os felszívódását.

A hatóanyagok a szájnyálkahártyáján és a vékonybélből közvetlenül felszívódnak, így szinte azonnal eljutnak a sejtekhez.

A Naja Forest Cordyceps 85 %-os poliszacharid tartalmával kiemelkedően magas hatóanyag tartalommal rendelkezik.

A Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) vagyis a “yarsagumba” névre hallgató hernyóbáb a szegény himalájai közösségek egyik fő bevételi forrása. Egy kilóért több tízezer dollárt fizetnek Kínában. 3000 méteres magasság felett nő, a Himalája oxigénszegény, nedves és hideg klímájában, ásványi anyagban gazdag talajában.

Ajánlott adagolás

 • Napi 5 ml, tetszőleges folyadékban bevéve (pl. tea, víz,  gyümölcslé).
 • Az ajánlott napi adagolást ne lépje túl!
 • Az élelmiszer kiegészítők nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Doppingmentességi vizsgálat

Nagyon fontos szempont élsportolók esetében, hogy az általuk fogyasztott készítmények megfeleljenek a törvényi előírásoknak és mentesek legyenek a káros anyagoktól. 

A Naja Forest Cordyceps gombák az alábbi doppingmentességi vizsgálatokkal rendelkeznek és 100 %-ban BIO termékek, így korlátozás nélkül alkalmazhatóak. 

Az innovatív gombatermékek, a folyékony gomba kivonatok új generációja

 • egyedi, innovatív gyártási folyamat
 • ötvözi az etanol, meleg vizes extrakció előnyeit
 • a végtermék alkoholmentes
 • jobb biohasznosulás: a hatóanyagok könnyebben felszívódnak a szervezetben
 • 100%-ban természetes, vegán összetevők biogazdálkodásból
 • nem tartalmaznak hozzáadott cukrot (természetesen előforduló cukrokat tartalmaz 1 )
 • a folyékony kivonataink csak az adott gombafaj összetevőit és növényi glicerint tartalmaznak
 • mentes kémiai-szintetikus, radioaktív és mikrobiológiai-bakteriális szennyeződésektől 2


1) Az ezekhez a termékekhez használt gombák természetesen tartalmaznak szénhidrátokat és cukrokat, beleértve a poliszacharidokat / béta-glükánokat is)
2) Az AGROLAB laboratóriumi csoport laboratóriumi elemzése szerint folyékony kivonataink mentesek mindenféle peszticidtől, PAH-tól (policiklikus aromás szénhidrogének) származó szennyeződésektő és a radioaktív szennyeződésektől. Ez azt jelenti, hogy ezek az anyagok nem csak a törvényileg megengedett határérték alatt vannak, de egyáltalán nem mutathatók ki a termékben. A vizsgálati jegyzőkönyvek kérésre rendelkezésre állnak. 

Fogyasztási ajánlás

Fogyasszon el naponta 5 ml (1 teáskanál) 30 perccel étkezés előtt. Az elfogyasztott mennyiség napi kétszer 10 ml-re emelhető (2 teáskanál naponta kétszer, reggel és este). Többféle gombafajt is lehet kombinálni.

A jó biohasznosulásnak köszönhetően 1 teáskanálnyi (5 ml) folyékony kivonattal ugyanannyi poliszacharidot és egyéb gomba összetevőket fogyaszt el, mint kb. 38 gombapor kapszula elfogyasztása esetén.

Folyékony kivonataink egyedi, szigorúan ellenőrzött eljárással készülnek. Ez az innovatív gyártási technológia megkülönbözteti termékeinket más gombakészítményektől. Az új technológia lényege, hogy az adott gombafajban lévő összes szerves és szervetlen hatóanyagot kivonjuk és és egy készítményben koncentráljuk. 

A gombaporok és a belőlük készített kapszulák csak a vízben oldódó gomba összetevőket, főként poliszacharidokat tartalmazzák. A hagyományos porkivonatokból hiányoznak az egyéb értékes anyagok, amelyek lipofil jellegűek, mint például a vízben rosszul oldódó triterpének és a zsírban oldódó vitaminok.

A Naja Forest bio folyékony kivonataink a poliszacharidokon és peptidoglikánokon kívül sok más értékes szerves anyagot is tartalmaznak. Ide tartoznak az esszenciális aminosavak, triterpének, ásványi anyagok (Ca, P, Na, K) és nyomelemek (Fe, Zn, Cu, Mn, Se), valamint vitaminok (ergoszterol – a D2-vitamin előfutára). Az új formula a biohasznosulást is javítja, vagyis azt, hogy a kivonatban lévő hatóanyagok mennyire képesek felszívódni és hasznosulni a szervezetben. Új és innovatív gyártási eljárásunkkal olyan terméket hoztunk létre, amellyel a gombákban található hatóanyagok teljes spektruma ideálisan felszívódik a szervezetben. 

Innovatív extrakciós eljárás

A gombákat minősített alapanyagokon termesztik, amelyek 100%-ban biogazdálkodásból származnak, és a betakarítás után gyengéden szárítják, hogy az összetevőket a lehető legjobban megőrizzék.

A következő lépés az alkoholos extrakció. Extrakciós szerként kizárólag tiszta bioetanolt használunk, amely biotermesztésű gabonából származik. Ez az extrakciós lépés több napig tart, amely alatt az alkoholban oldódó összetevők kiszabadulnak a gombából, majd a gombát leszűrik és előkészítik a következő extrakciós lépéshez. A kivonatban lévő alkoholt desztillációval elpárologtatják, így a végtermék alkoholmentes lesz.

A következő lépésben a megmaradt gombát vízzel extraháljuk, melynek során a vízben oldódó anyagokat kioldjuk a gombatestből. Az előállítási folyamat végén a kivonatot elegyítik, ökológiai eredetű növényi glicerinnel.

A glicerin egy teljesen biokompatibilis anyag, amely magába fogadja a vitamin- és ásványianyag-molekulákat, és védik a tárolás során hatóanyagokat. Emellett a glicerin támogatja a felszívódást, így bélproblémák esetén is felszívódnak az értékes hatóanyagok, egyúttal kellemes ízt kölcsönöz a folyékony kivonatnak.

Folyékony gombakivonatok és a folyékony növény termékek gyártása

A Naja Forest brand történetisége a Navahó indiánokik nyúlik vissza.

A Navahó indiánok által alkalmazott rituálék nagyon érdekesek, nem csak a test méregtelenítését tartották fontosnak, azt vallották, hogy a fizikai betegségeket lelki szinten kell gyógyítani.

A gyógynövények az emberiség által legrégebben használt gyógymódok közé tartoznak.

A modern gyógyszerek 25 %-a származik azokból a növényekből, amelyeket először használtak a hagyományos orvoslásban.

Ahogyan nőtt az efféle termékek iránti kereslet, úgy fejlődött a hatóanyagok kivonatolásának hatékonysága a minél szélesebb körű bioaktivitás elérése érdekében. Ezt a mostani evolúciós változásunk is megköveteli. Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak pl az adaptogén gyógynövények, melyek a pszicho-neuro endokrin rendszeren keresztül fejtik ki hatásukat.

A gombákban lévő bioaktív hatóanyagok a gomba nehezen emészthető sejtfalai közé zárva, étkezéssel nem nagy mennyiségbe kerülnek a szervezetbe. Szükséges volt a hatóanyagok feltárása modern eljárásokkal.

Ezt a kivonatolási technológiát fejlesztettük ki, melynek eredményeképpen nem kell elfogyasztani az emésztő rendszer számára egyébként sem hasznosítható kitinvázat, így az értékes hatóanyagok 100 %-ban hasznosulnak.

Az általunk kidolgozott bio gyártás technológia során kivonjuk a gomba testből az értékes hatóanyagokat, ahogy a természet komponálta, és egy olyan stabil emulzióba kerül, amely lehetővé teszi a hatékony felszívódást és hasznosulást.

Egy szerető szülő és nagyszülő akkor boldog, amikor a gyermekét, gyermeke egészségét biztonságban tudhatja. A környezeti ártalmak gyermekeinket sem kímélik és ez sajnos már nagyon fiatal, korai szakaszban megmutatkozik az egészségi állapotukban. Ma már sokkal korábban oda kell figyelni a megfelelő minőségű anyagokat tartalmazó táplálásukra, a kellő mennyiségben történő folyadékbevitelre és pótlására, a mozgásukra és a példára, amit a környezete mutat nekik. Ez utóbbiba nem csak az általános életmód, hanem a betegségek kezelése, a gyógyítás módja, a gyengélkedéshez, a kisebb-nagyobb tünetekhez való hozzáállás is rendkívül fontos! Már itt eldől, hogy gyermekünket egészségre, vagy betegségre neveljük!

A gyerekek még tisztán, ösztönből megérzik, hogy mi a jó nekik és mi nem az. Nem nyelnek le akármit. Nem lehet bármit lenyomni a torkukon. Persze tudjuk, hogy ha betegek, ha gyengélkednek és nyűgösek, néha mégis muszáj szót fogadniuk és bizony el kell fogyasztaniuk valami gyógyírt. Persze ezeket a kellemetlen alkalmakat lehet minimalizálni is, esetleg a másik végponton, maximmunnal, azaz az immunrendszer megfelelő kiépítése, fenntartása és folyamatos erősítése számos betegséget előzhet meg! Egy kis preventív befektetés pedig rengeteg pénzt takaríthat meg, amit egy esetleges betegség gyógyítása, kikezelése esetén el kell költenünk!

Elérhetőségek:

Szabó Nikolett és Horányi Ágnes beszélgetése

Mekkorát fejlődött a tudomány a gombák gyógyhatásaival kapcsolatban? Ennek a fejlődésnek köszönhetően jelentősen megnőtt a gombák terápiás célú használata.

Bizonyos gombák ma már számos gyógyszer alapját képezik. Milyen kiemelt fontosságú, szigorú szempontokat kell szem előtt tartani a gombák feldolgozása során? Mi a különbség a természetben megjelenő, illetve a laboratóriumi körülmények között termesztett gombák között?

Mik a gombafogyasztás előnyei, illetve hátrányai? Miért nehezen emészthetők a gombák?

XXX. Jubileumi Természetgyógyászati Kongresszus
Szabó Nikolett előadása a XXX. Jubileumi Természetgyógyászati Kongresszuson, Aquincum Hotel, 2023. május 6.

Fontos! A törvény megkívánja, valamint kötelez is minket arra, hogy kiemelten felhívjuk figyelmét: "az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére". A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz, betegség esetén! Webáruházunk nem gyógyítással, hanem gyógyhatású élelmiszerek forgalmazásával foglalkozik, ezért amennyiben a táplálékkiegészítőket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy kérjük, hogy minden esetben kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, valamint figyelmesen olvassa el a mellékelt tájékoztatót, és mindenkor tartsa be a tájékoztatóban, vagy a termék leírásban ajánlott napi adagolást. Kérjük azt is vegye figyelembe, hogy az étrend kiegészítő élelmiszerek nem helyettesítik a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! 

Kapcsolódó információk

Cikkek

Szabó Nikolett és a Naja Forest tanácsai a őszi fáradság, kimerültség tüneteinek leküzdésére.A hideg és meleg-frontok váltakozása, a szeszélyes őszi időjárás, valamint a „őszi fáradtság”...

Cikkek

A frontok váltakozása, a szeszélyes áprilisi időjárás, valamint a „tavaszi fáradtság” az emberek sokaságát teszi testileg-lelkileg próbára.

Cikkek

Tavasszal nem csak a természet újul meg, hanem mi magunk is! Valóban, elérkezik a kirándulások és a szabadtéri sportolás ideje.

Kapcsolódó termékek

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Jelentkezzen be a Naja Forest klubba!

   vagy

   Elfelejtette jelszavát?

   Jelszóemlékeztető

   Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

   For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.